avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 545 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... calitate procesuala
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

calitate procesuala

Cum poate afla instanta ca paratul pesoana juridica are sau nu capacitate procesuala de folosinta?daca paratul se prezinta la proces si participa activ?
Cel mai recent răspuns: aser , utilizator 17:20, 6 Mai 2011
Luati-va un avocat!!!!!!!
In plus, pe toate actele Primariei este stampila Primariei.In plus
conform art. 91 din Legea nr. 215/2001 a administraţiei publice locale „Primarul, viceprimarul, respectiv vice-primarii, secretarul comunei, al oraşului sau al subdiviziunii administrativ teritoriale a municipiului, împreună cu aparatul propriu de specialitate al Consiliului Local constituie o structură funcţională cu activitate permanentă denumită Primăria [/b]comunei sau oraşului care aduce la îndeplinire hotărârile Consiliului Local şi dispoziţiile primarului, soluţionând problemele curente ale colectivităţii locale”.

Primaria este o structura institutionala fara personalitate juridica, fara patrimoniu, fara capacitate de exercitiu spre deosebire de UNITATEA TERITORIAL ADMINISTRATIVA prin PRIMAR care are patrimoniu si capacitate juridica deplina, pt.a putea sta in judecata(ca parata sau ca reclamanta).

ATUNCI CE CAUTA PRIMARIA IN PROCESE??? de ce face APEL si recurs???Ar trebui sanctionata sa nu mai incurce procesele !
Poate la elaborarea viitorului COD DE PROCEDURA CIVILA, o sa va ia, macar ca si consultant.Cel care este inca in vigoare ca si Noul Cod de procedura, au fost deja elaborate. Dar pe viitor, nu se stie, aveti toate sansele sa inscrieti alte norme de procedura..mai ales ca a fost elaborat prin 1865, dupa modelul francez si a mai fost el modificat de vreo cateva ori.Dar nu se stie niciodata......
#-o#-o#-o#-o#-o
:hammer: JUSTITIA E OARBA....cu cine vrea ea !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rolul activ al instantei lotuss lotuss In ce art. se prevede ca instanta in virtutea rolului sau activ ar trebui sa puna in discutia partilor capacitatea lor procesuala ? (vezi toată discuția)
Exceptie ovidiu7 ovidiu7 doresc sa aflu ce inseamna fiecare -exceptia lipsei capacitatii procesuale de folosinta,si -exceptia lipsei calitatii procesuale pasive Ele se suprapun ... (vezi toată discuția)
Invocarea exceptiei la recurs aser aser La recurs Primaria, ca parata, invoca exceptia lipsei capacitatii procesuale de folosinta,dar -am avut primul proces cu Primaria, in care am solicitat ca ... (vezi toată discuția)