avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1275 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Service interfon
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Service interfon

Buna ziua,
apelez la bunavointa dvs. intr-o problema si va rog sa-mi dati "o mana" de ajutor. Locuiesc intr-un bloc de 10 etaje, iar la intrarea fiecarei scari este instalat cate un interfon. Pe scara unde detin in proprietate un apartament, pentru instalarea interfonului, din cei 132 de proprietari, au platit doar 100 in acest caz doar ei folosindu-se de interfon. La intretinere in schimb, luna de luna, se percepe o taxa pentru service interfon de la toate cele 132 de apartamente si nu doar de la cei 100 de proprietari care il folosesc. Administratorul spune ca asa trebuie impartita taxa de intretinere, ca este o cheltuiala comuna si nici nu vrea sa auda comentarii in legatura cu aceasta. Nu mi se pare normal sa participam si noi la cheltuielile aferente service-ului pentru intretinerea interfonului sau poate ca este corect sa contribuim si noi care nu il folosim? Ce parere aveti si cui ar trebui sa ne adresam in acest caz, ANPC-ului? Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 08:11, 27 Ianuarie 2012
Asa parca mai merge, azi am tot discutat la bloc si vecinii nu sunt de acord sa mai dam luna de luna taxa la fel ca cei care au interfon. Sunt persoane cu pensii foarte mici si orice suma conteaza. Si nu-i corect pentru ca noi folosim doar cheia! Va multumesc mult pentru raspunsuri.
La blocul meu cu interfon montat in anul 2000, contractul prevede ca taxa este egala pentru toate apartamentele, iar cei care doresc si service asigurat pentru aparatul din casa (cu reparatie inclusa) ar plati un abonament mai mare.
Nu a dorit nimeni, asa ca atunci cand ni se strica aparatul platim reparatia si....gata.
Deci e oarecum pe invers decat ati comentat in ultimele postari, se plateste abonamentul minimal...si cine doreste isi upgradeaza abonamentul ;)
Eu cred ca, persoanele cu interfon ar trebui sa plateasca taxa de service in totalitate sau cel putin mult mai mare decat cei care nu si-au instalat aparatul. In contract se face referire doar la cele 100 de apartamente detinatoare de interfon, nicidecum la toate apartamentele. S-a facut o sesizare la procuratura si asta in ideea ca un proces ar dura cel putin 2 ani.
Acum ramane de vazut daca taxa s-a aplicat corect, conform cu contractul incheiat.
La procuratura? S-au terminat hotii din tara si acum parchetul se ocupa de repartizarea taxei de la interfon?
Da, pentru ca judecatorul de serviciu a respins cererea de chemare in judecata( ar fi durat vreo 2 ani) si ne-a spus sa o ducem la procuratura, iar in 30 de zile vom primi raspuns daca se incepe ancheta sau ba. Daca vecinii asa au hotarat si daca a fost primita cererea la procuratura... vom vedea cum se va finaliza. Si asta este tot un fel de hotie!

Alte discuții în legătură

Plata abonament lunar lift si interfon DORUSTA DORUSTA Buna ziua, va rog sa-mi spuneti daca plata abonamentelor lunare la ascensor si interfon se platesc conform cotei parti sau pe nr de persoane. Am citit art ... (vezi toată discuția)
Plata interfon dddgab dddgab In blocul nostru firma de service interfon a facut oferta pentru un pret fix pe apartament (3 lei/ap). In contract este trecuta suma totala adica 288 lei (pt ... (vezi toată discuția)
Vecini dificili!!! chega chega vrem sa punem interfon pe scara, iar o vecina care are apartamentul dat in chirie nu vrea sub nici o forma sa puna, adica sa dea bani. ea nefiind deranjata de ... (vezi toată discuția)