avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 751 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Despre afaceri in sistem de franciza
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Despre afaceri in sistem de franciza

As vrea sa incep o afacere (o cafenea), dar nu cred ca stiu sa parcurg toate etapele ce tin de lansare, marketing, idei originale si de aceea m-am gandit ca o varianta buna este franciza, care e o afacere la cheie. Problema este ca nu stiu mare lucru despre conditiile desfasurarii afacerii in acest sistem. Pe scurt, ma sperie ca voi avea de indeplinit anumite conditii care ma vor limita din toate punctele de vedere, ca voi munci pentru altii, iar in caz de esec voi fi singura care va plati oalele sparte. Am mare nevoie de sfaturi.
Cel mai recent răspuns: Popa Adrian , Contabil 13:36, 6 Mai 2011
Buna ziua.
Colaborez cu un asemenas sitem, cu o firma renumita. Sunt si parti buea, adica esti sprijinit cand intampini greutati, dar sunt si multe parti rele.
In conditiile economiei de acum, si a crizei, sunt obligat sa respect contractul de franciza batut in cuie, pe cand clientii mei, cu care am contracte ma roaga sa ii inteleg .................. in diverse probleme legate de incasari,................
Parerea mea este sa aveti grija mare la semnarea contractului, si eventual sa colaborati cu cineva pentru niste calcule generale, pentru a estima castigul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Va rog lamurire cod caen 9200 blecota blecota Intentionez sa incep un parteneriat cu o firma de pariuri sportive. Printre cerintele lor in vederea colaborarii se afla si aceea ca societatea mea sa detina ... (vezi toată discuția)
Sunt incepatoare....am o afacere cu 100 % risc ?(vanzare pe internet) Musoiu agota Etelka Musoiu agota Etelka Orice afacere are o marja de risc .Afacerea cu 100 % risc nu este stilul meu de lucru. Am deschis un magazin virtual pe internet.Cod CAEN 4791 .Pentru a ... (vezi toată discuția)
Conciliere ile1075 ile1075 Buna seara! In anul 2008 am achizitionat un spatiu comercial ,in baza unui proces verbal de licitatie.Acest spatiu trebuia platit pana la sfarsitul anului ... (vezi toată discuția)