avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 738 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Sunt incepatoare....Am o afacere cu 100 % risc ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Sunt incepatoare....Am o afacere cu 100 % risc ?(vanzare pe internet)

Orice afacere are o marja de risc .Afacerea cu 100 % risc nu este stilul meu de lucru.
Am deschis un magazin virtual pe internet.Cod CAEN 4791 .Pentru a primii autorizatie ,nimeni nu a cerut sa am magazie pentru marfa.Corect ,fiindca vand ca intermediar,nu fac stoc.Dar dezavantajul este ca nu pot sa aflu preturile produselor de la en-gros.Toti cei de la en-gros ,spun sa cumpar produsul si atunci stiu pretul.As putea sa dau 4 exemple de magazine cu renume care nu permite nici sa notez eu preturile.
In situatia aceasta eu ma angajez 100 % in contract cu clientul meu ca o sa livrez produsul la pretul cutare.Si habar nu am cu cat o sa cumpar eu produsul.
Diferenta fata de un magazin real de pe strada ,este ca eu doar atunci cumpar marfa cand este comanda.Se poate spune ca eu prima data vand produsul si doar dupa aceasta aprovizionez.
Din pacate am avut o comanda la care am pierdut 20 RON ,si am avut comenzi cu profit de bataie de joc(bani) , si am avut produse afisate la vanzare cu preturile intre stele daca nu in alta galaxie ( imi face image )
Nu mai pot asa .
Am practicat diferite metode :sa memorez preturi ,sa scriu dupa ce am iesit din magazin.Dar e imposibil la peste 500 de produse.Si as vrea sa am si mai multe la vanzare.
Nu este lege ,care sa vina in ajutor ?Am o afacere cu 100 % risc ?
Cel mai recent răspuns: Musoiu agota Etelka , utilizator 11:41, 9 Noiembrie 2009
Pe langa un curs de management va trebuie si niste cunostinte minime de contabilitate. Nu este usor sa faci afaceri profitabile nicaieri, dar in Romania, uneori este aproape imposibil. Va urez succes si va sfatuiesc sa tineti o legatura stransa cu contabilul Dvs.:D
Orice afacere implica un risc. Trebuie insa sa va gestionati cat mai bine afacerea.....este doar interesul dvs.
Nu exista o lege care sa protejeze genul de afaceri pe care il practicati dvs.
Sunt inginer chimist.La facultate am avut curs de managment si marketing , sa am habar despre comert.Dar desigur am intrebari ,ca nu am specializare in domeniu.
Eu asa imi amintesc ,din cele invatate , ca dreptul comercial este facut ca sa fie comertul FAIR PLAY,si sa evite afacerile cu risc 100% sau monopol(opusul).Sunt permise doar in conditii stricte.
Concurenta este un motor in comert ,dar pana la limta FAIR PLAY-ului.Nu stiu exact ,dar mi se pare ca este lege ca nu e voie sa notez preturile a unui magazin ? Presupun ca este lege.Iar daca este lege atunci implicit vanzarea pe internet este cu 100% risc PE TOATA DURATA AFACERII.Absolut in fiecare contract (deci comanda de la client )care este sau va fii in afacere ,ma angajez sa vand ,fara sa stiu pretul de achizitionare.Absolut la toate comenzile .
De aceasta contabila nu poate rezolva problema.
Parerea mea este ca aici :este o lacuna in legi.
Rezolvarea ar fii simpla ,cei care au cod CAEN 4791 sa aiba dreptul sa cere preturile .Cel putin de cateva ori pe an ,sa avem macar orientativ.

Chiar daca am avea acces la preturi ,riscul afacerii doar se diminueaza si nu devine 0 sub nici o forma.
Deci astept in contiunuare pareri si sfaturi.
Este o afacere cu 100 % risc sau nu?
Este lege : nu e voie sa notez preturile magazinelor?
Exista lege care poate sa vina in ajutor?

Cred ca ar trebuii sa va gasiti mai multi furnizori, cu care sa incheiati contracte, in care sa vi se specifice pretul pe care il aveti dvs. in calitate de revanzator(eventual discount acordat).Nu uitati sa specificati in contract obligatia furnizorilor de a va comunica orice modificare de pret intervenita!
Bafta!
Firmele mari cum sunt DM ,Carefoure ,Sephora nici nu vor sa auda de contract .As face si fara sa-mi acorde reducere si fara sa-mi comunice modificarea de pret .Doar sa am acces la preturi.Deci posibilitatea contract nu este.Dar posibilitatea sa am probleme din cauza ca notez preturile din magazine ,este .Chiar 100%.E naspa.
Multumesc tuturor care se straduesc sa gaseasca rezolvare .
Ultima modificare: Luni, 9 Noiembrie 2009
Musoiu agota Etelka, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

O firma poate refuza sa vanda catre alta firma? ContSters477326 ContSters477326 Buna ziua, am o societate comerciala care practica comert cu ridicata (evident, doar catre alte societati), am dreptul sa refuz o firma care imi plaseaza o ... (vezi toată discuția)
Achiziționare și vânzare servere noi și second hand cod caen 4791 mihainemes mihainemes Bună, doresc să achiziționez și să vând online servere noi și second hand prin propriul magazin online. În momentul de față am codul CAEN 4791 ... (vezi toată discuția)