avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 411 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Alegeri Baroul Bucuresti 2011
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Alegeri Baroul Bucuresti 2011

Redactia Avocatnet.ro realizeaza in aceasta luna o serie de articole legate de candidatii la posturile de conducere ale Baroului Bucuresti.

In acest sens, ar fi util pentru colegii de la redactie sa afle ce asteptari au avocatii bucuresteni de la oamenii care vor fi alesi in organele de conducere ale Baroului (Decan, Consilieri, etc).

O mica lista de intrebari / opinii ne-ar fi extrem de utila? Cam ce lucruri ati vrea sa rezolve alesii?
Cel mai recent răspuns: adrian_t87 , utilizator 15:12, 12 Mai 2011
Unul dintre punctele de discutie al adunarii generale ordinare va fi si achizitionarea unui nou sediu pentru Baroul Bucuresti. Apreciz ca ar fi oportuna amenajarea unui spatiu cu destinatie de biblioteca / librarie juridica, care sa puna la dispozitia celor doritori carte juridica de specialitate si acordarea unui mic discount la achizitionare.
Exista biblioteca Baroului Bucuresti, la etaj 1 in Palatul de Justitie, deasupra SAJ.
Si cum poti avea acces la ea? Ca nu am gasit afis cu instructiuni nicaieri, nici la sediu, nici pe site.......
Multumesc anticipat!
Nu stiu exact cine se ocupa de partea de admitere dar chiar daca ar fi in atributia altei institutii totusi imi este greu sa cred ca cei din conducerea baroului sunt chiar legati cu mainele la spate in aceasta privinta.
Intrebarea e , ce isi propun candidatii, sa faca pentru a face examenul cat mai corect si transparent, aceasta daca ei au o putere de decizie in acest sens , daca nu intrebarea ramane valabila dar cu formularea , considerati ca examenul de admitere in barou este astfel reglementat incat sa asigure o maxima trasnparenta si corectitudine? daca nu , cum l-ati organiza daca ati avea posiblitatea?
Sincer, spre rusinea mea , nu cunosc situatia organizarii examenului respectv, dar chiar daca nu ar cadea in organizarea lor consider importanta intrebarea, pentru ca iti da o idee despre om, va alege sa faca precum un politician si o va ,,aburi" sau precum un manager si o persoana cu adevarat interesata de imbunatatiurea sistemului, va aborda problema cu adevarat, va identifica zonele in care trebuie imbunatatiri si va veni cu solutii.
Cred ca nu este o intrebare la care sa se astepte, si tocmai de aceasta este buna pentru ca nu au deja pregatite texte pentru ea.
adrian_t87 a scris:
nu cunosc situatia organizarii examenului respectv

Atunci puteti sa ne spuneti si in ce scop intrebati?

Alte discuții în legătură

Admitere barou alyah85 alyah85 se spune ca orice discutie are un sambure de adevar, ca atunci cand pui paie pe foc arde intens...........etc La fel se spune si despre examenul de admitere in ... (vezi toată discuția)
Interviu admitere baroul bucuresti Vlad si Minea Associates Vlad si Minea Associates A fost cineva programat la interviu joi 28.10 ? Eu nu am primit nici un telefon de la barou. (vezi toată discuția)
Admitere avocatura septembrie 2005 yadhira yadhira Buna ziua dragi colegi. Daca aveti experienta in legatura cu examenul de admitere in barou sau daca abia o sa-l sustineti in toamna asta si aveti idee de cum ... (vezi toată discuția)