avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 254 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Procent cifra afaceri firma catre salariati
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Procent cifra afaceri firma catre salariati

Buna seara,

Care sint metodele prin care o firma poate plati salariatilor pe linga salariu fix si procent din cifra de afaceri?

Firma nu doreste majorarea salariilor. Din cite am inteles nu poate acorda nici prime lunare. Deasemenea, este exclus ca salariatii sa devina PFA.

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: dgnConsulting , Contabil 03:27, 7 Mai 2011
Uimitor dar de inteles tinind cont de legiutorii de pe aceste meleaguri. Am inteles ca unele regii autonome folosesc totusi aceasta practica si ma gindesc totusi ca in sectorul privat ar fi mult mai normal tinind cont ca acesta duce in spate totul...

Oricum, ce-i drept e ca nu ma asteptam la o rezolvare.

Va multumesc frumos!
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Mai 2011
ptar, utilizator
1. Se poat acorda sub forma de prime, chiar si lunar.
La regiile de stat, exista dreptul de acorda angajatilor cota parte din profit, beneficiau si de niste scutiri de taxe, dar se aplica exclusiv regiilor cu capital majoritar de stat si nu cred ca mai este in viguare...
Tocmai ati adaugat un strop de speranta :)

In cazul primelor, sint acestea reglementate intr-un anumit fel?
Nu stiu daca ajuta cu ceva, dar vorbim de salariati care beneficiaza de salariu minim pe economie, firma urmarind stimularea acestora (in functie de performanta) pe o perioada mai lunga de timp urmind ca salariul sa creasca probabil pina la urma iar primele sa scada pina la o anumita suma.

Presupunind ca firma va lua decizia de a plati o prima lunara de pina la 1500RON net / lunar pentru fiecare salariat, unii dintre salariati urmind sa primeasca aceasta prima chiar si timp de 1 an...este posibil acest lucru?

Multumesc.
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Mai 2011
ptar, utilizator
Puteti sa le acordati cum doriti, nu va limiteaza nicio lege.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozitare venit deltaco deltaco In cazul in care venitul din dividende este distribuit angajatilor ca si participare la profit, sumele se mai impoziteaza si ca venit al acestora? (vezi toată discuția)
Microintreprindere dates.raluca dates.raluca Buna ziua, am si eu niste nelamuriri referitoare la microintreprinderi. Ele au asociati sau angajati? Ce taxe si impozite se platesc? Este la fel ca si la SC ... (vezi toată discuția)
Impozit pe profit sau impozit venit microintreprindere abaflor98 abaflor98 Un SRL care in 2011 a optat pentru impozit pe profit are la 31.12.2012 cifra de afaceri mai mica de 65000eur. Daca in anul 2013 realizeaza o cifra de afaceri ... (vezi toată discuția)