avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 523 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Denumire II
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Denumire II

Buna ziua!
Intrebarea mea ar fi: Pe langa denumirea Intreprinderii Individuale + numele meu pot alege si un alt nume pentru reclama?
(de exemplu ca si la srl-uri, "S.C. Marioara S.R.L" si numele firmei de "Petre" in cazul meu "II + numele" si o denumire pentru reclama "???")
Multumesc anticipat!
Multumesc pentru raspuns!
Kellynda a scris:

Pana la urma se poate sau nu? :help:
Denumirea ar fi numai pentru reclama, pe langa denumirea oficiala...
Pentru orientare, astfel din nume ar putea deduce domeniul de activitate, ca doar degeaba scriu II + nume, cine retine firmele dupa denumirea sc. xyx srl? ca doar celalalt nume devine cunoscut in randul clientilor.
Nu mi se pare logic sa nu pot da si o alta denumire...
Derutarea e si mai mare :(


puteti de ex. Ionescu Marin PFA-"INSTALATORUL FIDEL" am vazut si altele , succes!
Stimata dna Dora Dragan nu mai dati informatii eronate, ca nu se poate asa ceva! legal la registrul comertului, in actele firmei se poate doar ceea ce este prevazut de lege! ce vrea omul sa-si scrie pe usa e partea a doua, dar persoana care cerea informatii se referea la partea legala a problemei!
Poate fi inregistrata ca ”marca de servicii” – marca si denumirea firmei sunt chestiuni diferite.
”Instalatorul fidel” (din exemplul de mai sus) poate fi ”marca”.
Veti plati in plus la Registrul Comertului si la Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci (OSIM) unde trebuie inregistrata - mai sunt si documente de intocmit.

Aici va puteti informa:
[ link extern ]
Pentru INTREPRINDERE INDIVIDUALA numele nu poate contine alte abreviari precum SA, SRL, SNC, s.a.a. prevazute expres in Legea 31/1990, acestea fiind specifice acestor forme de organizare a activitatilor comerciale.
Conform OG. 44/2008 structura denumirii unei Intreprinderi Individuale este aceeasi cu cea a persoanei fizice autorizare, adica NUNE-PRENUME si intagma INTERPRINDERE INDIVIDUALA.
Deci nu puteti alege alta denumire!

Alte discuții în legătură

Denumire legala i.i. Maria_Minulescu Maria_Minulescu Salut! Mi-am scos o rezervare de denumire pentru o intreprindere individuala. Denumire: Maria Minulescu - Marketer II. Pentru ca Maria Minulescu II, nu era ... (vezi toată discuția)
Este posibil ? stanbogdan23 stanbogdan23 Este posibil ca mai multe societati comerciale cu denumiri diferite si domeni de activitate ce nu au nimic in comun una cu cealalta sa poarte un singur brand ... (vezi toată discuția)
Nume magazin ContSters142582 ContSters142582 sunt intreprindere individuala si am deschis magazin de haine.as dori sa pun un nume magazinului dar nu stiu cum sa procedez,de unde se obtine aviz pentru ... (vezi toată discuția)