avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 648 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... despagubiri casco
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

despagubiri casco

Buna ziua as dori sa aflu daca se poate cum se calculeza si cum se ajunge la concluzia de dauna toatala la o masina in leasing de 4 ani a carei ultima valoare asigurata este de 15000 euro in anul 4, totodata care este suma pe care eu ca despagubit o voi obtine de la firma de lesing avand in vedere ca mai aveam 2 rate si achitam masina. si ce se intampla cu epava daca in contratul de leasing este specificat ca firma de leasing transfera epava obligatoriu in posesia utilizatorului.Masina in cauza a suferit un accident rutier.
Cel mai recent răspuns: Adrian Tudor , Consultant asigurari 23:16, 9 Mai 2011
Daca valoarea reparatiei depaseste suma asigurata (SA) atunci in mod sigur este dauna totala.Unele firme de leasing accepta dauna totala si daca valoarea repara tiei ajunge la 75% din SA la data evenimentului. In ce priveste suma pe care ar trebui sa o primiti de la firma de leasing ebine sa cititi in contractul de leasing, sau intrebati direct la ei,deoarece fiecare firma are conditiile ei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurare casco si rca presidio presidio Este legal ca firma de leasing sa factureze casco si rca cu tva catre utilizator persoana juridica? Va rog sa ma informati daca exista baza legala. MULTUMESC (vezi toată discuția)
Despagubire rca in caz de dauna totala violeta_88 violeta_88 Am avut un accident in urma caruia masina noastra(VW PASSAT DIN 2000) a fost avariata total iar firma de asigurari(BT) a evaluat-o la suma de 2800 de euro. ... (vezi toată discuția)
Plata daune autoturism avariat Tarana Tarana am dreptate intr-un incident cu un alt autoturism si reparatia depaseste valoarea lui la momentul incidentului.Daca vand autoturismul asa cum e fara sa-l repar ... (vezi toată discuția)