avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 168 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... S-a majorat indemnizatia de crestere a copilului?!
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

S-a majorat indemnizatia de crestere a copilului?!

Sunt o mamica care a nascut anul trecut (2010) in 30 iunie -inante de "taieri"-. Am beneficiat temporar de 70% din media veniturilor din ultimele 12 luni pana in 31decembrie...m-am asteptat ca din ianuarie sa primesc 85% din m.v / ultimele 12 luni...si culmea: am primit in plus (!) 3,8% !!!! =D>
Noul Cod al muncii a intrat in vigoare abia din mai!!! Pe ce baza s-au recalculat aceste indemnizatii din 1 ianuarie?
Cel mai recent răspuns: gabelu , utilizator 16:06, 16 Mai 2011
Sotia mea se afla in aceiasi situatie. In ianuarie m-am dus la AJPS si am solicitat aceasta noua decizie si mi s-a raspuns ca nu este "necesara" o noua decizie si stiu ei ce au de calculat. Dupa indelungi insistente si completarea unei cereri de mana pe care am inregistrat-o la ei au fost de acord sa-mi de macar un fel de adeverinta de venit ca sa stim si noi despre ce este vorba in fapt.
Buna ziua,
Am si eu o nelamurire in legatura cu indemnizatia, eu am nascut in 2009, si am prins legea veche, dar, din ianuarie 2011 nu trebuia sa ne dea inapoi cei 15% pe care i-au luat in iulie 2010? legea nu specifica reducerea de 15% pana la 31.12.2010? multumesc
In "Decizia" amintita si in cazul meu se invoca legea potrivit careia am dreptul la 85% din media veniturilor ultimelor 12 luni, numai ca a aparut OUG cu micsorarea cu 15%, cu caracter TEMPORAR!!! ... (in continuare vezi raspunsul moderatorului #-o)
Amita:
Cititi art.30 din OUG 111/2010 postat de mine mai sus.
vevy a scris:

In "Decizia" amintita si in cazul meu se invoca legea potrivit careia am dreptul la 85% din media veniturilor ultimelor 12 luni, numai ca a aparut OUG cu micsorarea cu 15%, cu caracter TEMPORAR!!! ... (in continuare vezi raspunsul moderatorului #-o)

Asa ar fi trebuit sa fie caracterul. TEMPORAR. Numai ca in loc sa fie temporar, el este DEFINITIV.
Si eu sunt in aceeasi situatie. Sunt si procese pe rol la Tribunalul Bucuresti privind acest aspect.

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil Olti Valeria Olti Valeria Indemnizatia de crestere copil redus cu 15 % din 1 iulie 2010 era numai pentru 6 luni nu-i asa?Nu ar trebui sa primesc suma intreaga inaintea taierii celor 15 ... (vezi toată discuția)
Reducere 15% indemnizatie cresterea copilului VALI_H VALI_H Buna ziua, intrebarea mea este legata de legea privind reducerea indemnizatiei pentru cresterea copilului, cand si cum s-a aplicat? Pe parcursul a 15 luni mi ... (vezi toată discuția)