avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 244 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... boxa subsol
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

boxa subsol

Locuiesc intr-un bloc de cand s-a construit. In acel moment s-au impartit haotic boxele (subsolul blocului) si parintii mei nu au optat pentr-u a-si face boxa (nu cred ca au semnat vre-un act si intre timp au decedat si nu am cum sa aflu daca au renuntat la acest drept sau nu). Problema este ca doresc sa obtin o boxa si un vecine este de acord sa-mi "vanda" boxa lui cu 1.000 ron. Boxa nu este amenajata. M-am interesat si pe acest spatiu nu se plateste impozit.
Ce metoda legala exista pentru a intra in posesia unei boxe in acest caz?
aceste spatii sunt proprietate comuna, deci nu ;le poate nimeni revendica, iar vinderea lor este ilegala
OK am inteles ca e proprietate comuna dar unde ma pot adresa daca si-au facut abuziv boxe unii locatari ?
la primarie, si se poate si la isc (inspectoratul de stat in constructii), dar dupa ce faceti dovada anuntarii in scris a comitetului
Adresandu-va primariei, inspectoratului in constructii sau altor institutii cu reclamatia ca vecinii dumneavoastra si-au facut boxe ilegal, poate se va lasa cu desfiintarea boxelor. Dar aceasta nu va rezolva problema dumneavoastra, pentru ca, inteleg din ce spuneti, ca doriti si dumneavoastra o boxa sau un loc de boxa la subsol. Adica daca vecinii sunt acum in ilegalitate, vreti si dumneavoastra sa fiti in ilegalitate, adica in rand cu lumea.
Cred ca trebuie sa insistati, sa discutati cu vecinii, sa negociati, sa le amintiti si sa-i amenintati putin ca o sa reclamati daca nu va ajuta... si, in final sa obtineti o boxa pe gratis sau cu bani cat mai putini prin intelegere.
In subsolurile tehnice proprietarii si-au amenajat,, pe apucate'' cate un coltisor ferindu-se de tevi si scurgeri.Acolo nu a fost niciodata organizat un spatiu care sa se poata imparti egal la toata lumea.Toate spatiile s-au ocupat in ordine pana s-au terminat. Cine a apucat a apucat si cine nu ,nu. Daca gasiti si dvs. un locsor sa il amenajati profitati de acest lucru, pentru ca nimeni nu poate evacua pe cineva de acolo a.i. sa intrati dvs. oriunde,oricand si oricate reclamatii ve-ti face.
Stiti bancul cu vaca saracului?.:(

Alte discuții în legătură

Subsolul blocului szimi84 szimi84 Buna ziua Am o problema cu anumiti vecini din bloc. Am cumparat un apartament de 2 luni si m-am gandit ca ar fi bine sa-mi depozitez si eu ca alti vecini ... (vezi toată discuția)
Vreau si eu boxa in beci !!! salajanradu salajanradu In urma cu 2 ani, am cumparat apartamentul in care locuim, impreuna cu acea cota-parte indiviza. In subsolul blocului, vecinii si-au inchis anumite ... (vezi toată discuția)
Va salut! locuiesc intr-un bloc cu 4 etaje, ap. cu 3 camere, ... Viorel1985 Viorel1985 Va salut! Locuiesc intr-un bloc cu 4 etaje, ap. cu 3 camere, aprox. 65 mp. La subsolul blocului, din ceea ce cunosc, este un spatiu tehnic care a fost ... (vezi toată discuția)