avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 613 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Problemele profesionale ale ... Inregistrare consilier juridic la Registrul Comertului
Discuție deschisă în Problemele profesionale ale consilierilor juridici

Inregistrare consilier juridic la Registrul Comertului

Buna ziua,
Am o nelamurire cu privire la care nimeni nu m-a putut lamuri pana acum. Aşa ca, am rugamintea la Dvs., daca ştiti, sa ma luminati şi pe mine. In prezent lucrez cu contract de munca de aproximativ 4 ani. Am un contract de 8 ore, in baza caruia desfaşor o activitate manageriala şi 2 contracte de munca a cate 2 ore fiecare in baza carora ofer consultanta juridica la 2 societati comerciale. Avand in vedere faptul ca nu sunt inregistrata la Registrul Comertului, de fiecare data cand se iveşte ocazia sa reprezint o societate sau sa ofer consultanta unei societati, sunt nevoita, pentru a putea face acest lucru, sa inchei tot un contract de munca, care nu este deloc in avantajul meu pentru ca taxele sunt foarte mari, iar societatea nu are nici un interes sa imi treaca salariul real pe contract. Astfel, daca societatea nu imi plateste onorariul, eu nu am nici o forma legala de care sa profit, cu exceptia unui contract de munca in care este trecut un salariu brut de 200 lei, deci nu pot pretinde de la societatea in cauza decat acei baniX-(
Pe langa aceasta activitate, am şi un certificat de traducator autorizat, ce-i drept, doar dintr-o limba straina in limba romana, de care ma folosesc din cand in cand facat traduceri. Bineanteles, nefiind inregistrata in nici un fel, sunt nevoita sa fac acest lucru mai mult pe gratis.
Ce ma sfatuiti sa fac?
M-am gandit la o societate/pfa, etc cu obiect de activitate consultanta juridica şi traduceri, dar nu aş vrea şi nici nu sunt pregatita sa infiintez un SRL pentru ca mi se pare prea multa bataie de cap.
Ce sa fac? Cum este mai bine?
Va multumesc anticipat pentru raspunsuri!:luck:
Cel mai recent răspuns: mcz , utilizator 15:31, 7 Decembrie 2011
Activitatile din clasa "CAEN 6910-Activităţi juridice" pot fi efectuate numai de catre avocat, deci nu va puteti inregistra in registrul comertului pentru prestarea unor asemenea activitati.
Pentru traduceri va inregistrati pentru activitatile din clasa CAEN 7430
Ultima modificare: Miercuri, 11 Mai 2011
bogdan27, utilizator
Multumesc!Deci eu nu pot desfasura legal in nici un del activitatea de consilier juridic decat cu contract de munca?
Parerea mea este ca nu.
bogdan27 a scris:

Activitatile din clasa "CAEN 6910-Activităţi juridice" pot fi efectuate numai de catre avocat, deci nu va puteti inregistra in registrul comertului pentru prestarea unor asemenea activitati.
Pentru traduceri va inregistrati pentru activitatile din clasa CAEN 7430


Buna ziua

Unde scrie acest lucru? Va intreb pentru ca recent mi-am depus actele la registrul comertului pentru a inregistra un SRL care are in obiectul de activitate si 6910 - Activitati juridice. Mi-au primit dosarul cu observatioa ca "aceasta este o activitate interzisa", invocand legile: 51/1995, 36/1996, 188/2000 si 514/2003.
In aceste legi nu scrie insa nimic despre asa ceva, iar eu insist sa inregistrez firma.
Atata timp cate exista in tara societati comerciale care au acest cod in obiectul de activitate si functioneaza, nu are cum sa fie activitate interzisa. mai ales ca ea este prevazuta in CAEN rev.2. Cum explicati acest lucru?
anca_maria a scris:

Cum explicati acest lucru?


[ link extern ]

Alte discuții în legătură

Consultanta juridica - in calitate de persoana fizica autorizata monicaariton monicaariton Buna ziua, Am o intrebare. O persoana fizica autorizata poate oferi consultanta juridica pentru persoane juridice sau fizice?Bineinteles, daca este absolvent ... (vezi toată discuția)
Un consilier juridic poate sa isi exercite profesia si in afara unui contract de munca? laura-jurist laura-jurist buna ziua un jurist poate sa isi exercite meseria si in afara unui contract de munca? prestari servicii, pfa, srl? vin cu aceasta nelamurire intrucat am ... (vezi toată discuția)
Decizia Îccj (complet ril) nr. 15/2015 ContSters46578 ContSters46578 Prin Decizia nr. 15/2015, ÎCCJ (Complet RIL) a admis recursul în interesul legii și a constatat că \"fapta unei persoane care exercită activități ... (vezi toată discuția)