avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 210 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Problemele profesionale ale ... Inregistrare consilier juridic la Registrul Comertului
Discuție deschisă în Problemele profesionale ale consilierilor juridici

Inregistrare consilier juridic la Registrul Comertului

Buna ziua,
Am o nelamurire cu privire la care nimeni nu m-a putut lamuri pana acum. Aşa ca, am rugamintea la Dvs., daca ştiti, sa ma luminati şi pe mine. In prezent lucrez cu contract de munca de aproximativ 4 ani. Am un contract de 8 ore, in baza caruia desfaşor o activitate manageriala şi 2 contracte de munca a cate 2 ore fiecare in baza carora ofer consultanta juridica la 2 societati comerciale. Avand in vedere faptul ca nu sunt inregistrata la Registrul Comertului, de fiecare data cand se iveşte ocazia sa reprezint o societate sau sa ofer consultanta unei societati, sunt nevoita, pentru a putea face acest lucru, sa inchei tot un contract de munca, care nu este deloc in avantajul meu pentru ca taxele sunt foarte mari, iar societatea nu are nici un interes sa imi treaca salariul real pe contract. Astfel, daca societatea nu imi plateste onorariul, eu nu am nici o forma legala de care sa profit, cu exceptia unui contract de munca in care este trecut un salariu brut de 200 lei, deci nu pot pretinde de la societatea in cauza decat acei baniX-(
Pe langa aceasta activitate, am şi un certificat de traducator autorizat, ce-i drept, doar dintr-o limba straina in limba romana, de care ma folosesc din cand in cand facat traduceri. Bineanteles, nefiind inregistrata in nici un fel, sunt nevoita sa fac acest lucru mai mult pe gratis.
Ce ma sfatuiti sa fac?
M-am gandit la o societate/pfa, etc cu obiect de activitate consultanta juridica şi traduceri, dar nu aş vrea şi nici nu sunt pregatita sa infiintez un SRL pentru ca mi se pare prea multa bataie de cap.
Ce sa fac? Cum este mai bine?
Va multumesc anticipat pentru raspunsuri!:luck:
Cel mai recent răspuns: mcz , utilizator 15:31, 7 Decembrie 2011
ancageorgescu a scris:

NU INTELEG DE CE NU CITESC DOMNII SI urmatoarea reglementare
UNIUNEA COLEGIILOR CONSILIERILOR JURIDICI DIN ROMÂNIA

În temeiul Legii nr.514/2003, privind organizarea si exercitarea profesiei de consilier juridic, publicata în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr.867 din 05.12.2003 si a art. 9, 40, 41 si 45 din Constitutia României........ ce reprezinta STATUTUL



Anca, nu te mai lua de domni gratuit....Statutul despre care vorbesti adauga la lege. Cred ca trebuie sa cauti Decizia nr. XXII din 12 iunie 2006 , I.C.C.J - Sectiile Unite. Dupa ce o vei lectura o sa intelegi.

De o buna bucata de vreme lucrurile sunt clare.... poti fi consilier juridic numai pe baza unui contract de munca iar apartenenta la o organizatie profesionala nu este obligatorie.

Se poate profesa si cu contract de prestari servicii juridice, cunosc pe cineva care are deja o societate profesionala si a inregistrat si recodificarea cu noul cod CAEN 6910, este dispus la o adica sa deschisa puncte de lucru in mai multe judete + part-time-uri minimale pt. Bucuresti. I s-a cerut acest lucru de catre consilierii juridici interesati. Legea 514/2003 nu este altceva decat temei legal pentru autorizarea obiectului sub conditie, dar decizia @@ nu a fost inca retrasa. "Contractul de munca" nu este mentionat in lege ca fiind singura forma de exercitare a profesiei. Nu mai spun ca in instante este nevoie CA DE AER, zeci de dosare cu SRL sunt lasate la a doua strigare pentru ca nu au consilieri juridici pentru reprezentare. Haideti sa gandim pragmatic, mai constructiv ! Domnii avocati, nu i-a intrebat nimeni daca exercitata cumva profesia de consilier juridic ilegal cand lucreaza full time la firme. De aici rezulta interesul pentru a ocupa niste pozitii .
m-ar interesa cazul urmator> o firma de consultanta, managment de risc, consiliere de specialitate si astfel de activitati, daca isi angajeaza un juristconsult, prin intermediul acesteia, (adica juristul va avea domeniul de activitate respectiva), poate incheia contracte de prestari servicii,cu alte firme, oferind consultanta juridica a contractelor, urmarirea legislatiei, a schimbarilor modificarilor acestora si alte asemenea. Precizez ca nu m-am legat de reprezentarea firmelor terte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Consultanta juridica - in calitate de persoana fizica autorizata monicaariton monicaariton Buna ziua, Am o intrebare. O persoana fizica autorizata poate oferi consultanta juridica pentru persoane juridice sau fizice?Bineinteles, daca este absolvent ... (vezi toată discuția)
Un consilier juridic poate sa isi exercite profesia si in afara unui contract de munca? laura-jurist laura-jurist buna ziua un jurist poate sa isi exercite meseria si in afara unui contract de munca? prestari servicii, pfa, srl? vin cu aceasta nelamurire intrucat am ... (vezi toată discuția)
Decizia Îccj (complet ril) nr. 15/2015 ContSters46578 ContSters46578 Prin Decizia nr. 15/2015, ÎCCJ (Complet RIL) a admis recursul în interesul legii și a constatat că \"fapta unei persoane care exercită activități ... (vezi toată discuția)