avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 737 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Aprobari montare sistem video
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Aprobari montare sistem video

Doresc sa montez un sistem de supraveghere video pentru perimetrul casei mele dar nu stiu daca acest lucru este cumva reglementat in vreun fel. Nu as vrea sa primesc vreo amenda dupa ce mi se sparge casa... :))
Fiind vorba despre un perimetru privat , nu cred ca ar fi probleme.
Pentru a fi ferit de orice, este bine sa va puneti tablita care sa arate "obiectiv protejat camera video". In plus , chiar este recomandat ca , daca exista posibilitati, sa fie montate astfel de camere, pt siguranta proprietatii personale.
Daca montarea camerelor video se face in scop personal, nu ca o activitate comerciala, totul este corect.
@r.gabi, @liamic43 si altii

Treaba nu-i asa simpla ! Ce te faci daca aceste camere vor capta imagini de pe domeniul public sau de pe un domeniu privat invecinat ?! Ti-ar conveni ca vecinul sa te implice intr-un big brother fara voia ta ?!
Doctrina in materie e stufoasa si nimic nu-i clar ! Vorbesc de Romania, evident ! Nici in Marea Britanie, unde se stie, e o camera pe metru si unde protectia vietii private a persoanei chiar e o preocupare pt. legislativ, nu s-a batut in cuie treaba !
Le montezi, o faci pe riscul tau ! In jungla legislativa de la noi + legislatia UE+ hotararile CEDO cred ca sunt maxim zece persoane in tara asta care sa-ti poata da un raspuns transant, DA sau NU !
Parerea mea !
Ultima modificare: Joi, 12 Mai 2011
ContSters196414, utilizator
Firmele care monteaza siisteme video, alte sisteme de paza, protectie au un aviz prealabil de la politie, sunt inregistrate la politie, altfel nu-si pot desfasura activitatea.... Si in acest caz credeti ce ar putea fi ceva ilegal?
Nu cred, sunt convins ! Ia scrieti drepturile omului (human rights) si dati-i lui goagal sa caute ! Rezultate (cca un mil.) nu au nimic (sau aproape nimic ) de a face cu avizele politiei romane.
Ultima modificare: Joi, 12 Mai 2011
ContSters196414, utilizator

Alte discuții în legătură

Camere de supraveghere video rada_gaby rada_gaby E legal sa imi pun o camera la curtea mea, sa imi filmeze spatele casei, doar proprietatea mea, nu spre vecini sau spre drumul public, pot sa chem o persoana ... (vezi toată discuția)
Camere de supraveghere video pentru curte si parcarea din fata casei. Ion_florescu Ion_florescu Buna ziua. Locuiesc la casa si in urma unor acte de vandalism comise de anumite persoane de rea credinta asupra proprietetii mele, doresc sa montez doua ... (vezi toată discuția)
Supraveghere video, intrare in legalitate Eduard1 Eduard1 Buna ziua. As dorii daca ma puteti ajuta cu un model declaratie de acord . Locuiesc la casa ( sunt proprietar) si din cauza ca sunt plecat mai tot ... (vezi toată discuția)