avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 549 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Camere de supraveghere video pentru curte si parcarea ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Camere de supraveghere video pentru curte si parcarea din fata casei.

Buna ziua.
Locuiesc la casa si in urma unor acte de vandalism comise de anumite persoane de rea credinta asupra proprietetii mele, doresc sa montez doua camere de supraveghere care sa monitorizeze zona de intrare in curte precum si cea unde este parcata masina personala respectiv drumul public.
Va rog sa ma informati daca pentru aceste camere am nevoie de autorizatie de la IGP sau Primarie si daca pentru montarea sistemului este nevoie de personal autorizat.
Va multumesc anticipat pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 08:56, 5 Noiembrie 2013
Atata timp cat le montati pe proprietatea dvs. nu aveti nevoie de aprobare nici de la primarie si nici de la politie. Trebuie sa tineti cont doar de un singur aspect, si anume ca niciuna dintre camere sa nu capteze imagini din spatiul privat al altor vecini. Daca este necesar ca raza de captare sa acopere si o parte din proprietatea vecinilor, le solicitati acordul scris si atunci nu aveti probleme.
Cei care va vor monta camerele va vor informa in prealabil.
Legea 333/2003 precizeaza concret ce inseamna sisteme de alarmare impotriva efractiei, specificand clar ca vizeaza inclusiv sistemele de supraveghere video.
Legea nr 333/2003 ART. 34
(1) Persoanele fizice sau juridice pot desfasura activităţi de proiectare, producere, instalare şi întreţinere a sistemelor de alarmare impotriva efractiei sau a componentelor acestora numai pe baza licenţei eliberate de Inspectoratul General al Poliţiei Romane, reînnoită la fiecare 3 ani, şi cu avizul prealabil al Serviciului Roman de Informaţii, eliberat în termen de 30 de zile.
...
ART. 58
Desfăşurarea de activităţi de paza sau protecţie, de proiectare, producere, instalare şi întreţinere a sistemelor de alarma impotriva efractiei sau a componentelor acestora fără atestat sau fără licenta de funcţionare prevăzută de lege constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani.
...
Art. 28
...
(5) In sensul prezentei legi, prin sistem de alarmare impotriva efractiei se intelege ansamblul de echipamente electronice care poate fi compus din centrala de comanda si semnalizare optica si acustica, detectoare, butoane si pedale de panica, control de acces si televiziune cu circuit inchis cu posibilitati de inregistrare si stocare a imaginilor si datelor, corespunzator gradului de siguranta impus de caracteristicile obiectivului pazit.

Montajul de sisteme de supraveghere video fara licenta se pedepseste penal.
Exista numeroase cazuri de proprietari de magazine care si-au montat singuri, iar acum au probleme,fiind necesare proiecte avizate de IGPR= H.G. 1010/2004 si Dispozitia IGPR 422/2006
Nu trebuie omise dispozitiile legii nr 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date.











~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Camere de supraveghere video rada_gaby rada_gaby E legal sa imi pun o camera la curtea mea, sa imi filmeze spatele casei, doar proprietatea mea, nu spre vecini sau spre drumul public, pot sa chem o persoana ... (vezi toată discuția)
Problema camere video snpcezar snpcezar Buna ziua, ca sa incep povestioara am decis sa imi pun camere de supraveghere la casa am fost in magazin le-am cuparat, am mers cu cineva le-a montat, si am ... (vezi toată discuția)
Avize si autorizatii necesare montare sisteme supraveghere Dl_Sandu Dl_Sandu Revin cu intrebarea: o Intreprindere individuala, fara angajati, momentan cu activitate de 2 ani in repararea calculatoarelor,echipamentelor periferice, ... (vezi toată discuția)