avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1306 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... program de vizita minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

program de vizita minor

buna ziua..prietenul meu a ajuns intr-o situatie foarte neplacuta din cauza unei femei care i-a facut un copil, o fetita, fara a avea acordul acestuia..el a aflat de copil in luna a 8-a cand nu avea ce sa mai faca iar ea stia din luna a 3-a..acum ea i-a intentat proces pentru a stabili cine primeste copilul in custodie si programul de vizita al celuilalt parinte..pana acum el a vazut copilul doar cand a vrut ea, de cele mai multe ori l-a refuzat spunand ca nu vrea sa il vada..in citatie scrie ca el nu a vrut sa vada copilul si ca ar fi avut un comportament inadecvat, ca a agresat copilul verbal, iar pe mama copilului fizic..eu as dori sa stiu, judecatorul ii poate da lui dreptul la vizite? sau ii poate refuza total acest drept?

multumesc anticipat
nu ma tem de nimic...el a vrut sa fiu de fata :)
Da, si sotul meu a vrut sa fiu de fata la intalnirea lui cu fosta... :D mi s-a parut insa deplasat si i-am lasat.

Dar sunt de acord, in mare parte, cu anna... Tatal are dreptul sa vada copilul si o poate face insotit de oricine vrea el, de prieteni de familie, de copii ai vecinilor etc., in masura in care nu fac rau copilului astfel de intalniri.

Daca insa mama tipa aiurea, cred ca mai bine va ganditi la copil si dv. si prietenul si evitati aceste intalniri directe dintre dv. si ea. Pentru ca ele provoaca cel putin un disconfort si ar putea duce, pe termen lung, la refuzul copilului de a-si vedea tatal (daca intelege ca mamei ii fac rau astfel de intaniri, unii copii incearca sa evite situatiile).
Mai ales ca prietenul il poate lua acasa in vizita si... acolo sunteti si dv.
Eu i-as multumi frumos pentru increderea pe care mi-o arata prietenul si as evita lucruri care ar putea sa-i faca rau si lui pe termen lung; caci o relatie tensionata cu mama copilului poate duce la un stres suplimentar pentru el, ca tata.

Dar... astea sunt sfaturi nonjuridice si sunteti libera sa le ignorati; ele nu vor sa va necajeasca sau sa va judece, sper sa intelegeti asta.
multumesc mult pentru incurajare..noi ne-am mutat impreuna de ceva timp, tin la el foarte mult si suntem impreuna in tot pt ca asta ne dorim..vreau sa ne fie bine la amandoi..cat despre ea,are probleme de comportament: tipa, vorbeste foarte urat chiar si cu fetita langa ea,il urmareste pe el si nu suporta sa stie alta femeie langa el..o inteleg dar pana la un punct,are dreptul sa isi refaca viata langa cine considera el daca intre ei nu a fost sa fie

am scris pe acest forum sa cer un sfat si nu ma simt prost pt ceea ce mi se spune..evit sa am contact cu mama fetei de orice fel dar ea incearca opusul..a ajuns sa ma sune si pe mine, sa imi vorbeasca foarte urat, sa imi dea mesaje, sa ma ameninte si singura data cand ne-am vazut fata in fata chiar vroiam sa vorbeasc cu ea dar nu am avut cu cine pt ca tipa si vorbea extrem de urat..nu a avut rusine nici fata de mama lui care era de fata si credeti-ma, am preferat sa plec si sa ma vad cu el mai tarziu(asta pt el pt ca stiu cat isi doreste sa o vada si pt mama lui care vroia de asemenea sa o vada pe cea mica)
Ultima modificare: Marți, 8 Iulie 2008
iulia_cc, utilizator
De acord cu ce spunea si avlil...e de preferat sa evitati crizele mamei copilului si sa incercati sa nu va intalniti cu ea...Totusi, daca copilul are o varsta care ii permite sa fie luat la domiciliul tatalui, luati-l.

Totodata nu mi se pare firesc sa cedati la acest "santaj" al mamei. Mi se pare destul de clar, din ceea ce ati relatat, intentiile fostei: de a va face rau si dvoastra si relatiei pe care o aveti.
Iar pt telefoane primite, injuraturi, amenintari...poate ar trebui sa o informati pe "doamna" ca exista cai legale in acest sens pe care le veti folosi...se pot face reclamatii la politie si se poate merge pana la actiuni in judecata pentru hartuire sau calomnie.

Parerea mea: daca mai spuneti ca si locuiti impreuna, nu vi se poate interzice prezenta dvoastra langa copil (mai ales daca tatal este de acord cu acest lucru). Atat dvoastra cat si fosta va puteti evita, nimeni nu spune ca trebuie sa va intalniti.

Cereti-va si dvoastra drepturile si nu va lasati prada unui santaj penibil al unei femei ranite si dornica de razbunare.

Pentru ca doamna sa aiba dreptul la legaturi personale cu minorul trebuie sa se bazeze pe un text de lege.
Legea nu ii confera doamnei niciun drept de a vedea minora daca mama minorei nu este de acord.
Singura cale ar fi cea de a lua tatal copilul la domiciliul sau ceea ce ii va lua ceva timp pt ca ii va trebui o hotarare judecatoreasca si daca tipa e nervoasa si isi angajeaza un avocat care sa stie cum sa procedeze, acest lucru poate dura mai mult de 6 sau 8 luni.
De aceea, sunt de parere ca este bine sa nu agitati apele pentru ca riscati sa creati probleme acolo unde nu exista.Tatal copilului va fi stresat si apoi exista riscul sa nu va mai intelegeti cu el.
Dvs personal nu aveti niciun drept.Doar tatal copilului are drepturi referitoare la minor.
M-am vazut nevoit sa fac aceasta precizare deoarece riscati sa fiti infuientata in mod negativ.

avocat Claudiu Lascoschi

Alte discuții în legătură

Relatii personale ralu_2008 ralu_2008 una dintre modalitatile prin care se poate infaptui dreptul parintelui la relatii personale este cel al vizitei. intrebare: parintele caruia i-a fost ... (vezi toată discuția)
"arestat" la domiciliu?! Elann Elann Buna ziua! Dupa un divort interminabil (si acum e recurs pentru dreptul de vizita al meu pentru copil), am reusit ca in vacanta de iarna, asa cum este ... (vezi toată discuția)
Nerespectarea hotararii judecatoresti timoficiuc ramona timoficiuc ramona Buna ziua.Sunt tata si am o fetita de 8 ani care este trecuta pe numele meu.Din cauza neintelegerilor m am despartit de mama fetei mele .Instanta ia ... (vezi toată discuția)