avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 480 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... sunt laureata in drept in Romania si nimeni nu imi ...
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

sunt laureata in drept in Romania si nimeni nu imi spune clar ce trebuie sa fac pt. a putea lucra in italia

am terminat liceul de matematica-informatica, dupa care am urmat facultatea de drept forma de invatamant la zi si m-am laureat in 2007.
in momentul d fata sun rezidenta in italia de 3 ani si as vrea sa valorific intr-un fel sau altul stdiile facute in Romania dar nimeni nu stie exact ceea ce trebuie sa fac,daca imi este necesara declatia de valoare sau nu, pentru ce este necesara pentru ce nu... si cine s-ar putea ocupa de tot acest parcurs dat fiind faptul ca nu este convenient pt mine sa pierd timpul umbland din birou in birou prin Bucuresti
Da... termenul asta de laureata in drept... cred ca mai degraba ai dori sa spui `licentiata`.
Pe de alta parte ar trebui, in primul rand, sa te interesezi la univ. la care ai studiat, daca diploma emisa de aceasta este recunoscuta pe plan international.
In cazul in care nu este recunoscuta, te sfatuiesc sa te adresezi Ministerului Invatamantului din Italia, pentru indrumare.

Iar in legatura cu gasirea unei persoane care sa faca lucruri in numele si pe socoteala ta, aceasta se cheama mandatar si... ramane la latitudinea ta sa o alegi si sa decizi cu privire la intinderea mandatului pe care i-l incredintezi.
Dupa ce obtineti Declaratia de Valoare puteti ”valorifica studiile” in Italia la fel ca si in RO... Ca avocat trebuie sa promovati examenul de barou...

Doar cu Declaratia de Valoare va puteti cauta de lucru ca secretara la o firma de avocatura, ca exemplu – dar trebuie sa stiti limba italiana foarte bine: scris / vorbit (nu cum stiti limba materna dupa numai 3 ani de rezidenta pe meleaguri straine)
In plus, e necesar sa va inscrieti (nu e valabil daca deveniti membru in baroul italian) la ”biroul de munca pentru straini”... Abia daca nu se va ”gasi” un cetatean italian (somer) care sa se ”potriveasca postului” veti fi solicitata... (dar la acest ”capitol” e mai mult intre angajator si oficiu)

Cu diploma de bacalaureat cam la fel se procedeaza... Conditia cunoasterii limbii e importanta.

Despre declaratia de valoare:
[ link extern ]

Va poate fi de ajutor si:
www.avocatnet.ro/content/art...
sau:
[ link extern ]
O precizare la ceea ce a spus trope_doi, ar fi: idioma este important, dar o e mai mult sa gasesti colaboratori corezpunzatoare pentru a rezolva probleme juridice procesuale (diferenta mare intr-un stat si altul) adica, daca va fi vorba de o reprezentarea pe co-cetateni romani acolo, sa stiti cum sa rezolv echivalarea institutiile de drept, termen juridice, si costume, precum diferentele de ierarhia legala in orice domeniu. Un exemplu: aici in Romania coduri civile nu au caracter organic, ca in Spania, si o legea ordinara poate schimba un articol al codului civil, lucru imposibil la Spania, unde are caracter organic, si asta inseamna majoria reforzata in parlament pentru a isi schimba. Tot asta pentru a informa de un mod clar si complet pe clientii romani acolo. Evident, un fel de dictionar juridic italian/roman asa cum cel care a fost recent introdus in piata romaneasca intre limbele engleza si romana, dar cu mai multe jurisprudenta si stiind natura institutiile. Adica, de la Drept constitutional pana la costume populara orice date ar fi de folos pentru a integra cat mai adanc si lat dreptul si constienta juridica romaneasca la cetateni romani emigranti sau cu interes economice cu ceea italiana.
multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Doresc sa stiu daca pot sa obtin cetatenia italiana jasmine_21 jasmine_21 buna ziua am de 3 ani carte de identitate italiana si cu iubitul meu care este italian avem inpreuna doi gemeni de 15 luni, ei au cetatenia italiana .Eu lucrez ... (vezi toată discuția)
Traducator juridic livia_valentina livia_valentina Buna ziua, sunt de 8 ani in Spania. Am inceput si terminat facultatea de drept aici (liceul l-am terminat in Romania). Anul acesta am dobandit si cetatenia ... (vezi toată discuția)
Problema '' cu nasterea '' ContSters205490 ContSters205490 VA propun urmatoarea problema : >> Doamna '' Ada '' cetatean roman pleaca intr -o croaziera . Doamna '' Ada '' urmeaza ... (vezi toată discuția)