De peste trei ani primesc de la fostul meu sot, navigator, pensie pentru copii, 250 lei desi in hotararea de divort s-a hotarat plata a 33% din venitul net. La inceputul anului i-am deschis dosar penal si am depus o copie a contractului de munca din care reiese ca are venituri de natura salariala in euro ( nu ma refer la diurna). Cu toate astea cercetarile continua la infinit si nu se ajunge la nici o concluzie. In curand fostul meu sot va pleca in voiaj si probabil ca nu se va mai intampla nimic.
Poate cineva sa-mi spuna cat pot dura cercetarile cand totul este clar si daca sunt sanse chiar sa nu am castig de cauza.
Va multumesc!
faptul ca el achita lunar 250 roni nu inseamna ca respecta hotararea judecatoeasca prin care i-a fost stabilita pensia de intretinere ,ptr ca in acea hotarare nu scrie 33% din sal min pe economie,ci scrie din venitul net lunar.nu inteleg de ce toata lumea se face ca nu pricepe.in lunile in care nu are venit sa nu dea nimic...daca instanta de judecata poate da asemenea solutii proaste.se stia si in cazul doamnei ca sotul este navigator,ca veniturile nu sunt luna de luna deoarece nu are un contract individual de munca in tara,iar la dosar au fost prezentate contracte de ambarcare semnate direct cu firma intermediara sau cu firma straina fara a avea legatura cu romania.banii intra in conturi in romania ptr venituri din munca realizate in afara tarii si ptr care companiile respective platesc taxe si impozite in tarile in care acestia isi desfasoara activitatea.ma tot intreb cum este posibil ca judecatorii din constanta sa dea astfel de solutii stiind foarte bine cum este remunerata aceasta meserie si ca din cauza acestor solutii niciun copil de navigator nu intra in posesia pensiei de intretinere.(doar cei ai caror tati nu sunt atat de iresponsabili si platesc de buna voie,..desi cred ca sunt foarte putini din aceasta categorie )atunci cand nu se respecta hotararea judecatoreasca ,o plata facuta dupa bunul plac al tatalui nu echivaleaza decat cu o plata partiala,de unde rezulta ca politia va cerceta iar dosarul va fi inaintat la parchet si procurorul va decide...cand si cum este greu de spus.
pe de alta parte,in cazul in care s-a pronuntat doar divortul si nu s-a facut partajul,vreau sa il intreb pe domnul care a postat anterior..ce poate face in acest caz executorul? sa execute ce? niste bunuri comune?de executarea banilor care ii intra in conturi nici nu poate fi vorba ,din mom ce nu a putut face asta instanta,nu se poate pune poprire in astfel de situatii.consider ca este greseala exlusiva a judecatorilor care ne lasa pe noi sa ne chinuim cu aceste hotarari care nu au nicio valoare.sa cer lamurirea dispozitivului hotararii? de ce ? este greseala mea?si daca in urma lamuririi dispozitivului hotararii ei spun 33% din sal min pe economie si eu ii arat ca alta suma este in contract...adica sunt lucruri care se stiau ,contracte care existau la dosar ..numai ca domnii judecatori nu stiu sau nu vor sa citeasca!au avut in fata la mom in care au dat aceasta hotarare acele contracte si sumele ..de ce trebuie acum sa umblam tot noi sa lamurim?de ce nu sunt sanctionati cei ce nu respecta o hotarare judecat?de ce nu s-au dus domnii tati sa spuna ca ei nu mai au acele venituri si vor sa dea la min pe ec asa cum de fapt o fac? de ce doar noi suntem cele care trebuie sa rezolvam aceste situatii?
Va multumesc foarte mult ca ati intervenit!
Problema mea este ca nu am depus la dosar de la inceput contractul cu salariul in euro pentru ca el a promis ca o sa participe la cresterea copiilor. Ceea ce nu a facut. Vina a fost a mea ca m-am lasat pacalita si acum nu o sa-l iert. Eu ii cresc, bineinteles, din banii mei dar trebuie sa plateasca si el pentru ca poate. Altfel il lasam in pace. Si inca o data spun , contractul pe care l-am depus la dosar este 100% in favoarea copiilor. Nu cred ca puteam da un contract mai clar de atat. Si totusi nu se face nimic. Nu stiu de ce incearca unii sa ma prosteasca !
ati fost foarte bine sfatuita sa mergeti pe penal,ptr ca numai asa puteti avea acces la documente pe care politia sau parchetul le pot cere altor institutii si firme si la care dvs si av nu aveti acces ptr ca de cele mai multe ori vi se spune ca sunt confidentiale.(mai ales ca dumnealui este navigator)daca erati in proces civil trebuia sa puneti pe masa judecat toate aceste docum deoarece nu ei fac ancheta.asa ca ..cu raspunsurile date poltiei si parchetului de celelalte institutii dvs le veti putea folosi intr-un eventual proces civil de marire a pensiei de intretinere.
In speta prezentata, nu se mai poate pune problema vreunei majorari a pensiei de intretinere, deoarece instanta a acordat procentul maxim prevazut de lege ca obligatie de intretinere pentru doi copii, respectiv 33 %.
In ceea ce priveste suma de executat, daca tot sunteti nemultumite de felul in care autoritatile din Romania isi fac treaba, de ce nu intrati pe pagina Ministerului Justitiei si gasiti acolo procedura necesara punerii in executare in strainatate a hotararilor referitoare la pensia de intretinere. Studiati si cauza Dinu vs Romania si treceti la punerea in executare a hotararii direct la angajatorul strain.
Pensie alimentara
Livica
Fostul meu sot este navigator si in ultimii 4 ani a platit pensie alimentara 33% din 700 lei desi in hot de divort scria 33% din venitul net. La inceputul ... (vezi toată discuția)