avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 590 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA TVA achizitie intracomunitara
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

TVA achizitie intracomunitara

Am un PFA la norma de venit NEPLATITOR de TVA. E inregistrat in scopuri de TVA (am primit al doilea CUI cu prefixul RO) si inscris in ROI deoarece prestez servicii intracomunitare.

Inca nu imi este clar ce se intampla cu TVA-ul la achizitii produse intracomunitare. In final TVA-ul se plateste sau nu? Logic da, ca altfel toata lumea ar cumpara din strainatate.

Sa zicem ca vreau sa cumpar niste aparatura electronica (de exemplu in valoare de 1000 euro) si primesc o factura fara TVA. Ce se intampla apoi? Unde platesc TVA?
Nota: aparatura o pot cumpara si din Romania dar ma gandesc ca poate scap de TVA.


Ultima modificare: Luni, 16 Mai 2011
vladonne, utilizator
Cel mai recent răspuns: xerxes , utilizator 17:28, 31 Mai 2011
titlul VI - taxa pe valoare adaugata este opozabil tuturor persoanelor impozabile, in acelasi mod, indiferent ca acestea sunt PFA-uri, II-uri, SRL-uri, etc etc
apreciez sinceritatea dvs. si modestia cu care v-ati recunoscut greseala.
mult succes pe mai departe!
xerxes, multumesc de raspuns. Dar mai am o nelamurire referitoare la pragul de 10mii euro.
Am gasit o lege care zice:
Art. 126, alin. 4 prevede că nu sunt considerate operaţiuni impozabile în România achiziţiile intracomunitare de bunuri care îndeplinesc următoarele condiţii: valoarea totală a achiziţiilor intracomunitare nu depăşeşte pe parcursul anului calendaristic curent sau nu a depăşit pe parcursul anului calendaristic anterior plafonul de 10.000 euro.

Daca nu-l depasesc tot platesc TVA prin formularul 301?

Ultima modificare: Marți, 31 Mai 2011
vladonne, utilizator
nu, dar platiti tva in statul furnizorului si nu veti comunica acestuia codul de tva intracomnunitar obtinut.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Servicii intracomunitare - declaratii lunare - confuzie la anaf ? ionut_2005ro ionut_2005ro Buna ziua, Sunt o persoana fizica autorizata inregistrata in registrul operatorilor intracomunitari si inregistrat in scopuri TVA. Sunt inregistrat la ... (vezi toată discuția)
Decont 301 LIVIU NISTEA LIVIU NISTEA Daca sunt inregistrat ca platitor TVA si operator intracomunitar si efectuez o achizitie intracomunitara de autovehicul utilizat( inmatriculat in 2007 in ... (vezi toată discuția)
Depasire plafon antispam antispam Buna ziua tuturor. Din cate am inteles, in cazul unui PFA care presteaza servicii intracomunitare, in momentul in care se depaseste plafonul de incasari de ... (vezi toată discuția)