avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1395 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Intamplare pe strada
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Intamplare pe strada

Azi i-am dat o tigara unui puscarias care facea curat pe strada, erau scosi la munca banuiesc, nu am stiut ca e puscarias, numa dupa ce am vazut ca sunt cu totii paziti, oare e ilegal ce am facut? Sa ma astept daca e descoperit faptul ca i-am dat o tigara sa fiu cautat de politie? Pur si simplu i-am intins pachetul cu o tigara si am plecat...atat
Nu ati facut nicio greseala atat timp cat gestul dvs nu a avut conotatii ilegale.
Fiti sigur ca a beneficiat si de "complicitatea" supraveghetorilor care s-au facut ca nu vad.
Nici nu era motiv sa procedeze altfel.
Si oamenii aflati in afara legii au dreptul la omenie , mai ales ca acei detinuti , nu fac parte dintre cei periculosi.
Nu orice detinut ,fara o selectie prealabila , este scos din penitenciar sa presteze astfel de munci.
Ultima modificare: Miercuri, 18 Mai 2011
Radu Gabrian, Mediator
Stati linistit,ca nimeni nu are interes sa vorbeasca. In primul rand,tocmai paza acestora nu va dori valuri asupra acestui aspect... Va imaginati,ca paza risca mai mult ca dvs....? Chiar excluderea din sistem. Si,chiar credeti ca va recunoaste cineva ? Detinutul nu va spune nimic,nimanui,fiti sigur de asta. Asa ca...va faceti singur scenarii ce nu au nicio legatura cu viata reala.
O dimineata buna.
Posibil sa va dea in judecata doar daca s-ar imbolnavii de una dintre bolile pe care le favorizeaza fumatul, pentru ca ati participat si ati atentat la viata si sanatatea lui.
Nu ati facut nimic ilegal atata timp cat gardieni nu v-au oprit sa-i dati o tigara.
Daca nu a fost tigara ci un obiect sau substanta interzis(a) a fi inmanat(a) atunci sunteti pasibil de o pedeapsa penala.
Cei care au condamnare pentru trafic de droguri sau posesie - au alt regim de detentie. In principal nu li se permite iesirea din incinta la munca sau chiar in interiorul penitenciarului la activitati anexe.
Tine de regulamentul penitenciarului, dar si de rapoartele pe care psihologul si comandantul de sectie le intocmesc periodic.
In special detinutii care nu au altercatii si dau dovada de comportament exemplar mai ales in apropierea termenului de eliberare sunt scosi la munca in exterior.
Altfel, riscurile pe care le importa o asemena activitate sunt prea mari.
Viata de penitenciar are regulile ei scrise si reguli nescrise.
Totusi nu suntem in romanul 1984 al lui G. Orwell - sa fim seriosi!
Ultima modificare: Miercuri, 18 Mai 2011
monamour, utilizator

Alte discuții în legătură

Ce se intampla daca consum canabis si sunt prinsa de politie? Alina920 Alina920 Daca sunt consumatoare de canabis si fumez acasa,sau pe strada,linistita,nu fac probleme in societate,Si sunt prinsa ca fumez, de catre politie,ce mi se ... (vezi toată discuția)
Tutunul. cat de legal ar fi daca s-ar inventa astazi? Alin Popescu Alin Popescu Este genul de discutie pe care o auzim tot mai des in jur. Chiar daca mass media ignora subiectul, e interesant de vazut cam cum credeti ca ar arata astazi ... (vezi toată discuția)
Cum renuntam la fumat? elga50 elga50 Nu stiu altii cum sunt, dar eu, cand ma uit la mine si vad ca nu ma pot lasa de fumat....ma apuca disperarea! Voi cum ati facut? Ce ati auzit de la ... (vezi toată discuția)