avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 336 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA CESIUNE CREANTA
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

CESIUNE CREANTA

BUNA ZIUA TUTUROR !
Ma aflu intr-o situatie ciudata si am ascultat pana acum o multime de pareri si nu am reusit sa trag nici o concluzie.Situatia este urmatoarea:
avem in discutie trei societati. Prima(soc A) datoreaza celei de-a doua(soc B) o suma, sa zicem 1000 euro. Aici intervine a treia societate(soc C) care spune ca doreste sa preia creanta , urmand ca in schimbul acesteia sa dea un imobil.
In acest caz societatea A nu va mai datora nimic societatii B ci societatii C,societatea B va deveni proprietara imobilului pe care C il da in schimbul creantei.
Intrebarea mea este: care este implicatia fiscala, in special din punct de vedere al TVA pentru cele trei socitati.
Poate societatea care cedeaza creanta sa factureze creanta cu TVA(avand in vedere ca exista posibilitatea sa se opteze pentru a plati TVA pentru orice operatiune(?)), in caz contrar societatea care factureaza imobilul pe care il da la schimb avand de plata o suma foarte mare.
Va multumesc foarte mult .
Cel mai recent răspuns: rodicaonet , utilizator 12:20, 23 Mai 2011
proprietarul imobilului C trebuie sa emita o factura pentru imobil, in regim de scutire tva sau poate opta pentru aplicarea tva, in functie de situatia imobilului (daca este nou sau vechi, daca a dedus sau nu tva la achizitie, daca a suferit modernizari)
Buna seara xerxes. Din punct de vedere al societatii care cedeaza imobilul este foarte clar: va emite factura cu TVA obligatoriu pentru ca imobilul nu se incadreaza sub nici o forma in regimul de scutire. Problema este la cel care face cesiunea de creanta. Acolo e nebuloasa- cu sau fara TVA-
MULTUMESC PENTRU MESAJ.R.O
:-/
exista o singura livrare, iar sumele de plata se sting prin compensare/cesiune, unde e nebuloasa?
Ultima modificare: Miercuri, 18 Mai 2011
xerxes, utilizator
Buna dimineata!
Sunt convinsa ca nu m-am facut inteleasa.Nu reprezinta o problema nici facturarea imobilului nici stingerea obligatiilor reciproce. Problema o reprezinta daca cel care face cesiunea de creanta are vre-o posibilitate sa-mi factureze creanta cu TVA sau nu!:innocent:
Multumesc!
Scuze ca intervin, nu ma pot abtine....vad ca xerxes nu a mai raspuns...din cate am inteles eu:
- cesiunea de creanta se va face intre societatile B ( cedent) si C ( cesionarul) din care rezulta ca soc.B s-a ales cu o cladire pe care o achizitioneaza ( prin emiterea unei facturi cu tva asa cum ati afirmat )de la soc.C si pe care nu o plateste, pt ca. asa cum a spus si xerxes se va compensa cu ceea ce are de primit de la soc. A
- societatea A in baza contractului de cesiune va plati soc. C - pe baza unei notificari
- soc. B o notifica pe A sa plateasca soc. C in baza contractului de cesiune ...
Unde e nebuloasa? Sau mai sunt si alte amanunte pe care le-ati omis?

Alte discuții în legătură

Contract de cesiune creante econo econo Buna ziua, Societatea A are o datorie fata de soc.B. Datoria soc. A este achitata de un tert si anume soc. C. Cine este in acest caz cedentul, cesionarul ... (vezi toată discuția)
Inregistrari contabile la contract cesiune Vilcu Gina Vilcu Gina Va rog sa ma ajute cineva!!! #-o In urma unei cereri de rambursare TVA de catre cedent, acesta in baza contractului de cesiune creanta a cedat catre cesionar ... (vezi toată discuția)
Contract de cesiune creanta dumilor dumilor Buna ziua! Avem urmatoarea situatie: \" A \" are datorie la \" B \" si \" B \" are datorie la \" C\". 1. cine este creditor cedent, cesionar si creditor ... (vezi toată discuția)