avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 724 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA CESIUNE CREANTA
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

CESIUNE CREANTA

BUNA ZIUA TUTUROR !
Ma aflu intr-o situatie ciudata si am ascultat pana acum o multime de pareri si nu am reusit sa trag nici o concluzie.Situatia este urmatoarea:
avem in discutie trei societati. Prima(soc A) datoreaza celei de-a doua(soc B) o suma, sa zicem 1000 euro. Aici intervine a treia societate(soc C) care spune ca doreste sa preia creanta , urmand ca in schimbul acesteia sa dea un imobil.
In acest caz societatea A nu va mai datora nimic societatii B ci societatii C,societatea B va deveni proprietara imobilului pe care C il da in schimbul creantei.
Intrebarea mea este: care este implicatia fiscala, in special din punct de vedere al TVA pentru cele trei socitati.
Poate societatea care cedeaza creanta sa factureze creanta cu TVA(avand in vedere ca exista posibilitatea sa se opteze pentru a plati TVA pentru orice operatiune(?)), in caz contrar societatea care factureaza imobilul pe care il da la schimb avand de plata o suma foarte mare.
Va multumesc foarte mult .
Cel mai recent răspuns: rodicaonet , utilizator 12:20, 23 Mai 2011
cesiunea de creanta nu se factureaza si este scutita de tva, inregistrandu-se in contabilitate in baza contractului.

cesiunea de creante este operatiunea prin care creditorul (cedent) transmite in mod voluntar, cu titlu oneros sau cu titlu gratuit, dreptul de creanta unei alte persoane (cesionar) care devine astfel creditor in locul sau si va putea incasa de la debitor creanta cedata.
or in cazul dvs. nu avem de-a face cu o cesiune clasica de creanta.
creanta este detinuta de B (A datoreaza bani lui B), iar C preia datoria lui A catre B (pentru asta creditorul B trebuie sa fie de acord).
BUNA ZIUA
VA MULTUMESC TUTUROR CELOR CARE M-AU AJUTAT SA MA LAMURESC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de cesiune creante econo econo Buna ziua, Societatea A are o datorie fata de soc.B. Datoria soc. A este achitata de un tert si anume soc. C. Cine este in acest caz cedentul, cesionarul ... (vezi toată discuția)
Inregistrari contabile la contract cesiune Vilcu Gina Vilcu Gina Va rog sa ma ajute cineva!!! #-o In urma unei cereri de rambursare TVA de catre cedent, acesta in baza contractului de cesiune creanta a cedat catre cesionar ... (vezi toată discuția)
Contract de cesiune creanta dumilor dumilor Buna ziua! Avem urmatoarea situatie: \" A \" are datorie la \" B \" si \" B \" are datorie la \" C\". 1. cine este creditor cedent, cesionar si creditor ... (vezi toată discuția)