avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1556 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... 0.45 in aerul expirat
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

0.45 in aerul expirat

In data de 12.05.2011,ora 4:40 am fost oprit de catre politie pentru a vedea daca am baut,in momentul in care mi-au pus etilotestul a iesit 0.45 in aerul expirat.Dupa care am mers la INML,pentru a mi se recolta probe de sange.
Intrebarea mea este care sunt sansele sa imi iasa sub 0.80 in sange,pentru ca stiu ca se inmulteste cu 2,am 1,78 in jurul a 87 de kg bausem 3-4 pahare de votca desigur combinate cu suc,incepusem sa beau cam de pe la ora 12:00 iar pe la ora 2:45 -3:00 m-am oprit si am inceput sa beau suc,nu prea mancasem mai nimic.
Nu am mai avut abateri pana acum si de fel nu sunt bautor,a fost o prostie din partea mea sa ma urc la volan,si merit sa fiu pedepsit,doresc un raspuns din partea celor care au trecut prin situatia mea,desigur daca se poate.
As dori sa stiu cat timp au stat pana au aflat rezultatul anchetei,si ce consecinte au avut de suportat(stiu ce spune legea in astfel de cazuri,in declaratie am scris ca am baut intre orele 3:50 - 4:30),dar ma gandesc daca nu am avut niciodata abateri si cand m-au oprit nu am opus nici un fel de rezistenta,este posibil sa imi suspende permisul doar pe 6 luni?.
Multumesc
Iar cum statul nu are niciodata bani mai bine risc si o achit singur,eu nu inteleg de ce dn-l politist nu procedeaza asa cum trebuie,adica sa imi inchida dosarul cu 0.80 si sa imi suspende permisul pe 3 luni,probabil vrea el sa stau un an cine stie
Ptr ca este clar ca la momentul controlului aveati peste 0,8 dar nu are probe.
In locul dvs nu m-as risca cu o recalculare ptr ca va poate aduce un cazier si anularea permisului. Asta in cazul in care veti obtine suspendarea executarii pedepsei cu inchisoare.
Pai si atunci ce sa ii spun?ca nu vreau recalcularea?asa cum ati spus si dn-v o poate cere si singur,si astept un an de zile ca popa dupa ei.Multumesc
A-ti avut ghinionul sa va loviti de un scrupulos!Oricum o sa aveti de asteptat ptr. ca in urma recalcularii cam 99% sunt sanse sa iasa mai mare si atunci nu vad rostul sa le mai dati si bani....Puteti sa incercati sa-i vorbiti frumos,sa-l ,,periati,,putin poate il aduceti pe calea cea buna, daca nu sa sperati sa aveti un procuror baiat de treaba si sa va dea o SUP insotita de o amenda administativa!ideea este ca unii depistati aproape in coma alcoolica scapa ,,basma curata,, si altii cum ati fi dvs sunt supusi la cate si mai cate doar o reusii sa injgebe de un dosar penal !Totusi ar trebui sa vedem si partea cealalta cu ce se intampla din cauza celor bauti la volan,asa ca timpul pentru cugetare este binevenit!bafta
Nici eu nu sunt de acord cu alcoolul la volan,am facut o prostie si acum platesc,dar totusi nu am avut nici un eveniment rutier nu am incalcat niciodata legea,dni politisti cand m-au oprit mi-au spus la inml "dn-l noi vedem ca nu esti beat te-am oprit pt simplu fapt ca ai mers prea corect si ai trezit suspiciuni(cam in jur de 3 masini in fata mea nu au dat semnal eu am fost singurul care a dat)"si din cauza asta au decis sa ma opreasca,oricum aveti dreptate la recalculare imi va iesi sa spun 0.81-0.82 mai mult nu are cum sa imi iasa pt ca in 15 min am ajuns la inml si mi-au luat si sange,poate ajung la o intelegere cu dn-l de la cercetari penale sa nu mai ceara recalcularea si sa imi inchida dosarul pe baza probelor biologice chiar daca sunt sanse mici de izbanda merita sa incerc.Multumesc

Alte discuții în legătură

Recalculare alcoolemie nelutu30 nelutu30 salutare , oameni buni are cineva ideie cat poate sa dureze o recalculare de alcoolemie ? merg pe-a sasea luna decand stept un raspuns am si platit 510 lei ... (vezi toată discuția)
Alcoolemie 0.59 ralucagrigore ralucagrigore Buna ziua,eu am fost oprita si detectata cu alc.0.59 in aerul expirat,apoi probe biologice,care nu au venit inca,etc.intrebarea mea este:pentru aceasta val ce ... (vezi toată discuția)
Alcool la volan, consecinte alexcris alexcris am fost oprit de politie si am fost depistat cu o concentratie de alcool de 0,47% in aerul expirat si am fost dus la INML pentru probe biologice. Inrebarea mea ... (vezi toată discuția)