avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 648 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Retragerea unei oferte de munca de catre angajator
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Retragerea unei oferte de munca de catre angajator

Buna ziua,

As dori sa stiu ce se poate face in cazul in care un angajator isi retrage(nu mai onoreaza) oferta facuta unui potential candidat.

O importanta companie multinationala si-a retras oferta de munca,mi-a comunicat ca nu mai este de posibil sa colaboram si asta dupa ce mi-a fost transmisa oferta de angajare si stabilta data la care trebuie sa ma prezint la noul loc de munca.

Am fost angajat al unei firme din grup cu cea care mi-a facut oferta de munca,am demisionat din aceasta firma deoarece aveam doua oferte mai bune de la alte companii(pozitii diferite,una mai bine pozitionata decat cea in care activam,si una mai slaba pozitionata,dar ambele mai bune dpdv financiar).
Cat timp eram in preaviz am fost contactat de firma ''MAMA'' si mi-au propus un post in cadrul grupului,avand in vedere faptul ca eram de cativa ani in acest grup am considerat ca este mai bine sa-mi continuii activitatea in cadrul acestui grup si sa refuz celelalte oferte,ma hotarasem pe cea care-mi propunea o pozitie mai buna si un pachet mai bun.
Dupa ce am dat o serie de interviuri cu DG al grupului si cu HR acestia mi-au inaintat oferta pe mail in care mi se explica pachetul si data la care trebuie sa ma prezint la noul loc de munca.
Dupa numai doua zile am fost contactat(telefonic,in scris nu au vrut sa dea nimic) de catre viitorul sef care mi-a comunicat ca din pacate numai putem colabora,din diverse motive.Acesta m-a sfatuit sa sun la cei pe care i-am refuzat si sa le comunic ca totusi sunt interesat de posturile respective.
Am facut acest lucru nu din cauza faptului ca asa am fost sfatuit ci din cauza ca eram un proaspat demisionar care nu avea loc de munca si nu doream sa stau pe acasa.
In cele din urma am fost ''acceptat'' de firma care-mi oferise o pozitie mai ''slaba'' si in acest fel nu am stat fara job.

Ce ma sfatuiti sa fac in acest caz,deoarece tratamentul aplicat mie este unul inacceptabil pentru o companie multinationala.

va multumesc
Ultima modificare: Joi, 10 Iulie 2008
gilmobil, utilizator
Angajarea se face doar in baza unui CIM semnat, cat timp CIM nu a fost semnat intelept este sa nu renunti la nici o oferta. Sigur ca este tarziu de discutat si invatatura a fost trasa.
Mai intai ca ar fi fost bine daca ati fi cerut in scris refuzul in momentul in care la data solicitata nu se semna CIM.
In baza ofertei scrise in care inteleg ca vi s-a solicitat sa refuzati alte oferte puteati sa actionati in judecata pentru prejudiciul cauzat.
Depinde foarte mult de ce anume scrie in oferta respectiva.
Ultima modificare: Joi, 10 Iulie 2008
adelaida_07, utilizator
E clar invatatura a fost trasa,dar .....
Am solicitat in scris " refuzul" dar acestia mi-au comunicta ca nu este cazul sa-mi transmita ceva scris si a fost suficienta informarea telefonica.
2.Nu mi-a fost solicitat in cadrul ofertei sa renunt la alte oferte,am renuntat eu,fiind o persoana de buna credinta.

Se mai poate face ceva?

Personal cred ca nu.
Nu putem sa acuzam doar pentru ca am facut alegeri gresite.
X-(
In general, de la companiile care se respecta si respecta si angajatii, se primeste la ultimul interviu o informare / acord scris in care se noteaza numele dvs, postul, data cand incepeti activitatea, salariul, beneficii, locul de munca si semnatura sau chiar un precontract.

Sotul meu a patit ceva asemanator: a fost la interviu, vineri au batut palma si i-au spus ca luni la 8 sa inceapa serviciul. Luni s-a dus la serviv si a aflat ca inca nu obtinusera o ultima semnatura pt ca el sa inceapa serviciul si sa mai revina...

Nu este vina dvs ca lucrurile s-au intamplat asa, dar oricum nu stiu cat va mai doriti sa lucrati intr-o astfel de companie.

Alte discuții în legătură

Oferta si contractul de munca Mihai112 Mihai112 Buna, am o nelamuririre. Am fost la un interviu pentru o companie, raspunsul a fost pozitiv, totul a decurs cum trebuie. am primit toate actele si demersurile ... (vezi toată discuția)
Agreement tacit intre companii la angajare IrinaDu IrinaDu Buna ziua, In momentul de fata lucrez la o multinationala din capitala si am aplicat pt diverse job-uri la alte companii. La una din aceste companii, tot ... (vezi toată discuția)
Oferta de angajare Cristina Stoian Cristina Stoian Bună ziua. O firmă pentru care lucrasem, m-a contactat pentru a-mi cere CV-ul, cu care să participe la o licitație pentru un pachet de servicii. Tot ... (vezi toată discuția)