avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 617 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Oferta si contractul de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Oferta si contractul de munca

Buna, am o nelamuririre. Am fost la un interviu pentru o companie, raspunsul a fost pozitiv, totul a decurs cum trebuie. am primit toate actele si demersurile ce trebuia facute in vederea angajarii, oferta inclusiv. Acum intre momentul acceptarii ofertei si momentul semnarii contractului, am fost contactat de catre ei "solicitandu-mi" daca pot cumva sa ma conformez la un alt program de lucru decat cel stabilit initial (precizez ca in oferta, si de altfel la interviu am fost informat ca este alt program de lucru) iar acest lucru nu imi este benefic mie.Intrebarea mea este daca, angajatorul poate sa faca acest lucru, din moment ce in oferta este scris altceva.Si de asemenea ce as putea face in aceasta situatie. Multumesc
Cel mai recent răspuns: Florin Cioca , Consilier juridic 23:06, 26 Ianuarie 2016
In orice moment al derularii C.I.M. se pot incheia acte aditionale. Deci, puteti accepta sau refuza; urmarile le veti constata ulterior.
Va multumesc pentru raspuns.
Credeti ca as putea cere incheierea unui act aditional in care sa se precizeze programul de lucru "special" si perioada pentru care acesta se deruleaza ?
Asta numai dvs. puteti decide, in functie de ce zice si angajatorul. Oricum, e de preferat ca totul sa fie stabilit dinainte si cat mai clar, fara a lasa loc interpretarilor.
Buna seara,
1. Daca nu ati semnat inca CIM atunci renegociati cu patronul societatii.
2. Daca ati semnat CIM si in CIM este inscris programul de lucru atunci solicitati modificarea lui prin act aditional, asa cum v-a sfatuit d-l Manea. Daca refuza modificarea, in baza clauzei privind perioada de proba puteti sa incetati CIM.
3. Daca ati semnat CIM iar in CIM nu este inscris programul de lucru, atunci in baza clauzei privind perioada de proba puteti sa incetati CIM.
Angajatorul are dreptul de a stabil programul de lucru, iar angajatii sunt obligati sa-l respecte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Oferta angajare nerespectata aangy20 aangy20 Buna ziua, Sunt angajata in cadrul unei societati si am o nelamurire in legatura cu un aspect, si anume nerespectarea ofertei de angajare. Cand am dat ... (vezi toată discuția)
Retragerea unei oferte de munca de catre angajator gilmobil gilmobil Buna ziua, As dori sa stiu ce se poate face in cazul in care un angajator isi retrage(nu mai onoreaza) oferta facuta unui potential candidat. O ... (vezi toată discuția)
Dreptul muncii, probleme intre angajat si angajator mihaela1234 mihaela1234 Buna ziua, cazul meu este urmatorul : m-am angajat cu data de 01.07.2009 pe baza unei oferte de munca care cuprindea un salariu de 800 ron net primele 2 luni ... (vezi toată discuția)