avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 420 soluții astăzi

Conferință avocatnet.ro: Avalanșă de modificări în Codul muncii - analize și detalieri. Tot ce trebuie să știe angajatorii pentru conformare la noua legislație. Rezervă loc și participă → 

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Retragerea unei oferte de munca de catre angajator
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Retragerea unei oferte de munca de catre angajator

Buna ziua,

As dori sa stiu ce se poate face in cazul in care un angajator isi retrage(nu mai onoreaza) oferta facuta unui potential candidat.

O importanta companie multinationala si-a retras oferta de munca,mi-a comunicat ca nu mai este de posibil sa colaboram si asta dupa ce mi-a fost transmisa oferta de angajare si stabilta data la care trebuie sa ma prezint la noul loc de munca.

Am fost angajat al unei firme din grup cu cea care mi-a facut oferta de munca,am demisionat din aceasta firma deoarece aveam doua oferte mai bune de la alte companii(pozitii diferite,una mai bine pozitionata decat cea in care activam,si una mai slaba pozitionata,dar ambele mai bune dpdv financiar).
Cat timp eram in preaviz am fost contactat de firma ''MAMA'' si mi-au propus un post in cadrul grupului,avand in vedere faptul ca eram de cativa ani in acest grup am considerat ca este mai bine sa-mi continuii activitatea in cadrul acestui grup si sa refuz celelalte oferte,ma hotarasem pe cea care-mi propunea o pozitie mai buna si un pachet mai bun.
Dupa ce am dat o serie de interviuri cu DG al grupului si cu HR acestia mi-au inaintat oferta pe mail in care mi se explica pachetul si data la care trebuie sa ma prezint la noul loc de munca.
Dupa numai doua zile am fost contactat(telefonic,in scris nu au vrut sa dea nimic) de catre viitorul sef care mi-a comunicat ca din pacate numai putem colabora,din diverse motive.Acesta m-a sfatuit sa sun la cei pe care i-am refuzat si sa le comunic ca totusi sunt interesat de posturile respective.
Am facut acest lucru nu din cauza faptului ca asa am fost sfatuit ci din cauza ca eram un proaspat demisionar care nu avea loc de munca si nu doream sa stau pe acasa.
In cele din urma am fost ''acceptat'' de firma care-mi oferise o pozitie mai ''slaba'' si in acest fel nu am stat fara job.

Ce ma sfatuiti sa fac in acest caz,deoarece tratamentul aplicat mie este unul inacceptabil pentru o companie multinationala.

va multumesc
Ultima modificare: Joi, 10 Iulie 2008
gilmobil, utilizator
Sincer nu-mi mai doresc sa lucrez intr-o astfel de companie, dar numele acestei companii merita facut public,este o companie f mare,si asa trateaza ei potentialii angajati.Bineinteles ca in acest moment cunosc si adevaratul motiv pentru care nu am mai fost "primit" salariul meu se apropia f mult de cel al francezilor expati din acea companie si atunci au preferat sa retraga oferta.
Imi imaginez ca salariul s-a negociat cu persoana imputernicita sa negocieze salariul care avea un mandat in limitele caruia accepta sau propunea valoarea salariului.
Este posibil ca suma sa fie una dintrecauzele retragerii ofertei dar nu poate fi singura.
Ne place sau nu piata muncii este un teritorii de "batalii" asa ca mai sunt si victime.
In fapt nu ati semnat CIM deci nu prea aveti ce sa obiectati. Chiar si daca CIM era semnat in perioada de proba se putea face incetarea CIM doar printr-o notificare..............deci riscuri sunt la tot pasul...............nu va mai consumati energia este un consum inutil.
multumesc tuturor,

ma concentrez pe alte lucruri mai importante,multumesc inca odata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Oferta si contractul de munca Mihai112 Mihai112 Buna, am o nelamuririre. Am fost la un interviu pentru o companie, raspunsul a fost pozitiv, totul a decurs cum trebuie. am primit toate actele si demersurile ... (vezi toată discuția)
Agreement tacit intre companii la angajare IrinaDu IrinaDu Buna ziua, In momentul de fata lucrez la o multinationala din capitala si am aplicat pt diverse job-uri la alte companii. La una din aceste companii, tot ... (vezi toată discuția)
Oferta de angajare Cristina Stoian Cristina Stoian Bună ziua. O firmă pentru care lucrasem, m-a contactat pentru a-mi cere CV-ul, cu care să participe la o licitație pentru un pachet de servicii. Tot ... (vezi toată discuția)