avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 363 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale contract comercial de vanzare-cumparare.
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

contract comercial de vanzare-cumparare.

un contract de furnizare produse medicale.

1. pot pune o dobanda de 2% pe zi in cazul nerespectarii termenului de plata de catre cumparator?
2. in cazul nerespectarii clauzelor de confidentialitate de catre cumparator, ii pot percepe acestuia daune de 10.000 de euro de exemplu?

Cel mai recent răspuns: ContSters60274 , utilizator 18:59, 11 Iulie 2008
Contractul poate insa defini situatii din care partile convin sa reiasa culpa unei parti, inlesnind astfel proba in cazul in acre se ajunge in instanta.
De exemplu: contactarea fara acordul creditorului acestei obligatii de confidentialitate a unuia dintre furnizorii, colaboratorii de orice natura etc. (in functie de ce date exista in contract) si instiintarea lor despre datele prevazute la art. x,z,t poate duce la pagube in sensul dezvaluirii unor informatii de afaceri si se prezuma prejudiciu in valoare de ...

Asta am scos-o acum, ea trebuie prelucrata astfel incat sa fie foarte clara si sa defineasca in mod exact prejudiciul si ce anume duce la acesta.
Incalcarea obligatiei de confidentialitate asa cum este mentionata aceasta in contract trebuie dovedita.
Inserarea in contract a unei clauze penale convenite de parti are insa certe avantaje in sensul ca instanta nu mai poate face verificari ale cuantumului prejudiciului ci este tinuta sa dispuna obligarea partii aflate in culpa la plata mentionata in contract cu titlu de clauza penala,de indata ce s-a facut proba incalcarii obligatiei de confidentialiate .Cu stima!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Penalitati aandrra aandrra in comercial, penalitatile pot fi mai mari ca debitul? parca exista o ordonanta care interzoce inserarea unor asemenea clauze in contracte.. ma poate cineva ... (vezi toată discuția)
Penalitati asandra2004 asandra2004 Cum calculez penalitati la o factura din 2006? Penalitatea poate sa depaseasca suma datorata? (vezi toată discuția)
In urma abrogarii legii 469/2002 prin legea 246/2009... g.florin g.florin mai exista vreo prevedere valabila care sa stipuleze ca penalitatile nu pot depasi valoarea contractului ? multumesc. (vezi toată discuția)