avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 389 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Cheltuieli deductibile PFA
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Cheltuieli deductibile PFA

De curand am deschis un PFA cu activitatea principala Administrarea Imobilelor pe baza de contract sau comision. Am facut contrect de comodat pentru apartament pentru a putea deduce 30% chieltuieli de intretinere. De asemenea am facut si contract de comodat pentru masina. Pot sa deduc chieltuieli cu benzina deoarece in legea 230 se precizeaza ca trebuie sa ma ocup de procurarea materialelor necesare reparatiilor? Daca achizitionez anvelope de iarna pentru masina este o chieltuiala deductibila in intregime sau doar partial? De asemenea revizia efectuata este o chieltuiala deductibila in intregime sau partial?
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 00:47, 4 Iunie 2011
(1) Daca nu am stabilit in contractul de comodat pentru masina o cota (Ex 30%) in care masina este folosita de PFA iar facturile de reparatii sunt in totalitate pe PFA nu asi putea sa sa intoduc ca si chieltuiala toata suma de pe factura de la service? In contractul meu de comodat se precizeaza ca voi suporta toate chieltuielile cu intretinerea.
(2) In ceace combustibilul nu o sa il introduc ca si chieltuiala anul acesta deoarece venitul pe PFA este destul de mic.
Din discutie reiese ca autoturismul este folosit si in interes personal. Ca urmare, indiferent pe numele cui sa face factura, se repartizeaza pe PFA doar cota parte corespunzatoare.

Combustibilul este cheltuiala nedeductibila la calculul impozitului pana la 31/12/2011. A fost o scapare din partea mea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce cheltuieli poate deduce pfa? bygserv bygserv Buna ziua. Revin din nou pe acest forum ( foarte folositor dealtfel ) cu inca o intrebare. Inafara de cheltuielile cu achizitia produselor care privesc ... (vezi toată discuția)
Sunt pfa, ce cheltuieli îmi pot deduce pentru cod caen 7420? Mara8912 Mara8912 Este nevoie sa fac doar un contract de comodat între mine si PFA? si presupun combustibilul trebuie emis pe CUI-ul PFA-lui. Ce alte Chieltuieli mai pot ... (vezi toată discuția)
Tva dupa 01.05.2009 leila-sema leila-sema Buna ziua, Dupa 01.05.09 nu se mai deduce TVA de la bonurile de combustibil, de la reparatiile autoturismelor, facturile de spalata auto.Se spune ca este ... (vezi toată discuția)