avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 750 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... carte de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

carte de munca

Lucrez de la 1.07.2004 la un SRL, am semnat un contr.de munca dupa care patronul mi-a comunicat ca la depus la Cartea de Munca(?).Majoritatea salariatilor care au plecat din firma pe baza de demisie din cauza patronului.(salarii neplatite si tot felul de magarii facute de el).Dupa depunerea demisiei patronul a intirziat fara vreun temei eliberearea cartii de munca, invocand tot felul de motive care nu erau adevarate. Am descoperit ca patronul a facut evaziune fiscala, si cred ca mai face, nu onoreaza plati de contracte catre beneficiari etc.
Nu-mi pot permite sa lucrez in acest SRL si as vrea sa plec.
Ce fac in cazul in care nu mi elibereaza carnetul de munca?
Sunt disperata.
Cel mai recent răspuns: anonim , utilizator 00:00, 26 August 2004
Angajatorul are obligatia ca la data incetarii contractului indiv. de munca sa elibereze si carnetul de munca, pentru ca tu semnezi pe lichidare. Depinde unde sunt tinute carnetele de munca. Daca sunt la societate, insista. Nu semna lichidarea. Daca sunt la ITM, du-te personal cu foaia de lichidare in mana si reclama!
Asa cum a spus anonimul dinaintea mea,la incetarea contractului de munca angajatorul are obligatia de a va inmana imediat carnetul de munca ,dar fara nici-o alta conditie,deci fara conditionarea intocmirii fisei de lichidare.Daca acest carnet se afla depus la ITM(Camera de munca)trebuie depus acolo actul in baza caruia a incetat CIM.pentru ca aceasta institutie sa poata face inscrierile cuvenite in carnet si in final pentru a vi-l inmana imediat.In cazul in care patronul intarzie intocmirea formelor legale privind incetarea CIM si nu va inmaneaza imediat carnetul,aveti posibilitatea sa-l actionati in judecata in baza D 92/1976 pentru a fi obligat de instanta sa vi-l inmaneze.Daca in aceasta perioada ati fi avut posibilitatea sa va incadrati in munca si nu ati reusit pentruca nu ati fost in posesia carnetului,daca faceti aceasta dovada,puteti solicita instantei si obligarea la plata de despagubiri pentru pierderea suferita de Dvs. Crimar.
Multumesc frumos pentru sfaturi.
Deocamdata cartile de munca nu sunt in firma.
Dupa cele spuse ar fi la Camera de Munca, dar dupa un anumit tim se intorc inapoi in firma ptr.ca asa vrea patronul

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Carte de munca huminiuc huminiuc Buna ziua, În anul 2006,luna august,mi-am dat demisia dintr-o societate comercială ;contractul individual de muncă încheiat cu această societate ... (vezi toată discuția)
Carte de munca DANA-IONELA DANA-IONELA buna ziua! va rog sa ma sfatuiti in urmatoarea problema:sora mea a lucrat din 2007 pana in 2009 la o firma cu carte de munca.intre timp,sora mea si-a ... (vezi toată discuția)
Sentinta in actiune s-a cerut nulitatea deciziei de concediere si obligarea intimatei sa ia act de demisia fostului angajat si sa-i faca modificarile in carnetul de ... (vezi toată discuția)