avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 254 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie perioada proba
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie perioada proba

Buna-seara,
Daca am contract nedterminat cu perioada de proba de 90 zile, pot sa-mi depun demisia?
Trebuie sa stau in preaviz 15 zile?
in preaviz se va lucra 8ore/zi sau mai putin?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 21:22, 15 Septembrie 2011
multumesc pt raspuns.

pai nu am prmit inca nici o rezolutie pe cererea de demisie; un exemplar in original l-am inmanat persoanei ierarhic superioare in firma, care a refuzat sa semneze;
prin urmare, am scanat cererea de demisie, si cu nr de inregistrare dat din registrul companiei, am trmis cererea scanata pe e-mail catre dept. HR si catre persoana ierarhic superioara mai inainte mentionata.
De asemenea, nu am primit raspuns nici la e-mail.
Iar la apelul telefonic catre pers de la HR, aceasta mi-a refuzat apelurile , probabil vazand ca vin de la numarul meu de telefon :)
e putin amuzanta situatia, dar eu vreau sa suflu si in iaurt cum s-ar zice, ca sa nu am surprize peste 20 zile, cand in mod normal mi s-ar incheia preavizul.
Nu veti avea nicio surpriza, veti efectua termenul de preaviz prevazut de c.i.m. , iar la terminarea acestuia c.i.m. va inceta .

Demisia operează încetarea contractului de muncă, în mod unilateral, fără a fi necesară aprobarea acesteia de către angajator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie irinuxa irinuxa Buna seara.Sunt profesor debutant la liceu.As dori sa mi dau demisia.Intrebarea este care este procedura?cat dureaza preavizul? (vezi toată discuția)
Buna ziua! ma aflu in perioada de proba (90 de zile conform contractului) ... workingcancerian workingcancerian Buna ziua! Ma aflu in perioada de proba (90 de zile conform contractului) si as dori sa mi dau demisia(sau notificare pentru incetarea activitatii, oricum e ... (vezi toată discuția)
Incetarea contractului de munca/demisie in perioada de proba consumator_IT consumator_IT Buna seara, M-am angajat de aproape o luna (fara 8 zile), deci sunt inca in perioada de proba de 90 de zile. Din pacate, postul nu corespunde deloc ... (vezi toată discuția)