avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1794 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... concilierea directa
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

concilierea directa

O cunostinta a fost victima furtului autoturismului.
Autoturismul era asigurat la valoarea de 23320 Euro.
In urma furtului s-a deschis dosarul de dauna, iar dupa toate verificarile persoana pagubita a fost invitata la negocieri.
Acesta a refuzat propunerea facuta de Asigurator, si a solicitat concilierea , pta indeplini procedura .
In urma concilierii punctul de vedere al asiguratorului a fost ca ei nu despagubesc suma asigurata intrucat nu reprezinta valoarea reala a autoturismului si i-au facut pagubitului o oferta de 6000 E(aproape un sfert din suma asigurata).
Ca sa faca aceasta oferta i-au spus ca pe contractul de achizitie din Germania este trecuta o suma mult mai mica, respectiv 4000E si ca aceasta este valoarea reala a autoturismului.
In contractul casco spune ca se despagubeste la valoarea reala si ca valoarea reala reprezinta pretul de nou din care se scade uzura de 10%/an vechime.
Intrebarea mea este in instanta ce sanse ca sa isi primeasca suma asigurata va avea?
Cel mai recent răspuns: pop sorin , utilizator 15:32, 28 Mai 2011
Nu cred ca exista o practica judiciara cu asemenea aberatie nejustificabila.Oricare avocat poate sa va confirme si sa va castige despagubirea corecta.
Asiguratorul este obligat sa despagubeasca suma pe care a asigurat-o. Nu au nici o justificare decat sa scada eventualele fransize pt dauna totala sau pt furt cum este cazul aici. Sa actioneze in instanta acest asigurator si veti avea castig de cauza ba mai mult sa cereti si cheltuieli de judecata si penalizari de intarziere.Va urez succes!
Nu exista nici un fel de fransiza ! Multumesc pt raspunsuri !
Ceea ce nu sa specificat ca din data in care asiguratorul a fost pus in intarziere (probabil de la conciliere incepand) si pana la finalizarea procesului asiguratorul este obligat la plata penalitatilor de 36% / an raportat la suma datorata. Am considerat importanta interventia pr motiv ca la suma specificata de dvs aplicat 36%.....=D>
Va rog daca puteti fi mai exact in ceea ce priveste dobanda respectiva .
Eu nu am gasit nicaieri si nici in acel contract nu este trecuta dobanda de intarziere.
Va rog tare mult sa imi spuneti temeiul acestei dobanzi, unde este prevazuta ?
Va multumesc mult.

Alte discuții în legătură

Nelamurire dosar dauna totala casco pe regres gogoletu gogoletu La inceputul lunii martie am avut un accident. Am decis sa apelez la polita Casco pe regres deoarece vinovatul era asigurat la o societate cu care service-ul ... (vezi toată discuția)
Asigurare casco si rca presidio presidio Este legal ca firma de leasing sa factureze casco si rca cu tva catre utilizator persoana juridica? Va rog sa ma informati daca exista baza legala. MULTUMESC (vezi toată discuția)
Dauna totala alexutu alexutu Buna seara! Am fost implicat intr-un accident de circulatie din care a rezultat avarierea autoturismului meu si ranirea sotiei vinovat fiind un taximetrist ... (vezi toată discuția)