avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1521 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... concilierea directa
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

concilierea directa

O cunostinta a fost victima furtului autoturismului.
Autoturismul era asigurat la valoarea de 23320 Euro.
In urma furtului s-a deschis dosarul de dauna, iar dupa toate verificarile persoana pagubita a fost invitata la negocieri.
Acesta a refuzat propunerea facuta de Asigurator, si a solicitat concilierea , pta indeplini procedura .
In urma concilierii punctul de vedere al asiguratorului a fost ca ei nu despagubesc suma asigurata intrucat nu reprezinta valoarea reala a autoturismului si i-au facut pagubitului o oferta de 6000 E(aproape un sfert din suma asigurata).
Ca sa faca aceasta oferta i-au spus ca pe contractul de achizitie din Germania este trecuta o suma mult mai mica, respectiv 4000E si ca aceasta este valoarea reala a autoturismului.
In contractul casco spune ca se despagubeste la valoarea reala si ca valoarea reala reprezinta pretul de nou din care se scade uzura de 10%/an vechime.
Intrebarea mea este in instanta ce sanse ca sa isi primeasca suma asigurata va avea?
Cel mai recent răspuns: pop sorin , utilizator 15:32, 28 Mai 2011
Ca de obicei, se face confuzie intre cei 0,1%/zi penalitati prevazuti in Normele RCA, cu situatia de aici, care se refera la altceva(CASCO):rtfm: unde se aplica strict numai conditiile contractuale
(0,1% x 365z= 36%/an):P
Ultima modificare: Miercuri, 25 Mai 2011
nucu$, utilizator
Am verificat, e vb de penalitati doar la RCA deci in cazul dvs nu. Deci e mai rentabil sa ai RCA decat CASCO. Ceea ce sunteti indreptatit sa cereti/primiti este dobanda legala.
Polita RCA este total diferita de cea CASCO privind riscurile asigurate, asa incat comparatia nu isi are rostul("mai rentabil??:sorry: )
Baza legala in ceea ce priveste dobanda lega si nivelul acesteia:
- Legea nr. 356/2002 pentru aprobarea Ordonantei Guvernului nr. 9/2000 privind nivelul dobanzii legale pentru obligatii banesti (Publicata in Monitorul Oficial, partea I nr. 425 din 18.06.2002).+ art. din CPC.
Ca idee in jur de 6%
nucu$ a scris:

Polita RCA este total diferita de cea CASCO privind riscurile asigurate, asa incat comparatia nu isi are rostul("mai rentabil??:sorry: )

Mai rentabil m-am referit (si stiti prea bine) la cazurile de litigiu. Am facut o comparatie cu situatia juridica pe care il are Matei Eugen care probabil a platit multa vreme rate la CASCO , evident de buna voie si cu buna intetie, dar precum am zis in caz de litigiu RCA vs. CASCO e preferabil sa ai dreptul la 36% penalitati/an decat 6% CASCO . Asta in perspectiva a 2,3.....ani de judecata cred ca face diferenta.
daca presupunem ca asiguratorul e de buna credinta precum si-a luat angajamentul ca va intervenii pt asigurat ....atunci e cu totul altceva insa practica este 90% diferita de teorie.

Alte discuții în legătură

Nelamurire dosar dauna totala casco pe regres gogoletu gogoletu La inceputul lunii martie am avut un accident. Am decis sa apelez la polita Casco pe regres deoarece vinovatul era asigurat la o societate cu care service-ul ... (vezi toată discuția)
Asigurare casco si rca presidio presidio Este legal ca firma de leasing sa factureze casco si rca cu tva catre utilizator persoana juridica? Va rog sa ma informati daca exista baza legala. MULTUMESC (vezi toată discuția)
Dauna totala alexutu alexutu Buna seara! Am fost implicat intr-un accident de circulatie din care a rezultat avarierea autoturismului meu si ranirea sotiei vinovat fiind un taximetrist ... (vezi toată discuția)