avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 555 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Salariu minim pentru studii superioare in domeniul ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Salariu minim pentru studii superioare in domeniul privat

Buna ziua!

Am si eu o mare nelamurire! Care este noul salariu pentru studii superioare in mediul privat? Astazi ne-au fost prezentate noile contracte de munca unde saraiul a scazut de la 1280 RON la 670 RON. Este posibil asa ceva?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:41, 24 Mai 2011
1. Cum noile c.i.m.?

2. Modificarea salariului se face de comun acord prin act aditional.

3. Nu mai exista reglementat salariul minim pentru persoanele care ocupa posturi a caror pregatire necesita studii superioare ... in prezent, la salariul minim de 670 lei se aplica coeficientii de ierarhizare prevazuti de c.c.m. la nivel de unitate sau la nivel de ramura de activitate aplicabil angajatorului sau in R.I.
1. Si este obligatorie aplicarea cestor coeficienti de ierarhizare si daca da, unde ii gasesc pentru ind alimentara?
2. Pot refuza semnarea unui astfel de contract care ma dezavantajeaza totalmente?

Va multumesc!
Salariul minim este 670, indiferent de studiile pe care le are .
A avut cineva un control in Bucuresti si nu a fost nicio problema la cei doi angajati cu studii superioare care aveau 670 pentru 8 ore zilnic, iar functiile erau de contabil sef si inginer-sef.

Salariul precazut in CIM nu poate fi schimbat decat cu acordul salariatului.
Intrati si pe
www.avocatnet.ro/content/for...
si vedeti ce scrie si in CCM la nivel de ramura.
Contract colectiv de muncă unic la nivelul ramurii industriei alimentare, a băuturilor şi tutunului stabileste de la 13.01.2010 ca salariul minim brut pe ramura este de 650 lei pentru munci necalificate, pentru munci calificate nu se mai prevede nimic.
De la 01.01.2011, acest salariu a devenit 670 ca urmare a HG nr.1193/2010 daca nu exista un alt act aditional incheiat la acest contract.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salarizare absolvent studii superioare paok paok Va rog sa-mi spuneti care este prin lege(care?)salariul minim pe economie ptr.absolventii de studii superioare,pe care angajatorul este obligat sa-l ... (vezi toată discuția)
Salariul minim 2011 stromelectro stromelectro Puteti sa-mi spuneti ce salariu minim se aplica de la 1 ianuarie 2011 pentru cei cu studii liceale sau superioare neexistand niciun coeficient de aplicare ... (vezi toată discuția)
Salariu minim studii superioare epifanie epifanie Buna seara .Sant administrator al unui SRL cu capital privat al unei comune .Trebuie sa angajez o contabila ce are studii superioare..Ce salariu pot sa-i dau ... (vezi toată discuția)