avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 151 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... ascultarea telefoanelor
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

ascultarea telefoanelor

este legal sa mi se asculte telefonul de serviciu? ce se poate face cind ti se asculta telefonul si esti amenintat ca ti se fac publice convorbirile?

Cel mai recent răspuns: eumarian , utilizator 01:57, 4 Iunie 2011
Interceptarea convorbirilor telefonice se face in condiții expres prevăzute de lege!
B-)
si daca aceste conditii sunt incalcate, inclusiv prin patrunderea ilegala in firma unde lucrez si instalarea de dispozitive de ascultare?
cred ca sotul va banuieste de infidelitate situatie in care mai mult ca sigur ca sunt foarte mari tensiuni in casa asa ca ar fi indicat sa va ganditi la un posibil divort.
ori ii recapatati increderea ori......
nu este legal cum procedeaza si daca aveti probe puteti sa-i depuneti plangere penala.
Din Codul Penal

Violarea secretului corespondentei

Art. 195. - Deschiderea unei corespondente adresate altuia ori interceptarea unei convorbiri sau comunicari efectuate prin telefon, telegraf sau prin alte mijloace de transmitere la distanta, fara drept, se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 3 ani.


Daca interceptarea o face proprietarul telefonului (angajatorul), discutia e mai complicata, pentru ca el poate avea un drept daca v-a comunicat acest lucru sau se deduce din conditiile de munca (de exemplu call-centerurile). Puteti depune plangere penala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrare ilegala monicanico monicanico Am fost inregistrata ilegal in magazinul meu de catre fostul sot,dupa care continutul inregistrarilor a fost facut public la mai multe persoane din orasul ... (vezi toată discuția)
Ascultarea telefoanelor yarrrns yarrrns Sunt acuzat si amenintat de avocatul sotiei mele ca imi sunt ascultate telefoanele , ba mai mul ca sotia este de acord sa le puna spre ascultare in sala de ... (vezi toată discuția)
Telefon spionat Uninselat Uninselat Bănuind ca soția ma înşeală i-am instalat un program de înregistrare și urmărire pe telefon ( factura de telefon este pe soacra cu toate celelalte ... (vezi toată discuția)