avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 192 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... sistarea livrarii de apa curenta catre o asociatie de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

sistarea livrarii de apa curenta catre o asociatie de proprietari

Furnizorul de utilitati( apa curenta, apa menajera, gunoi) a sistat livrarea de apa curenta din cauza restantelor la plata facturilor pe care asociatia de proprietari le are fata de furnizorul de servicii.
Din aceasta cauza sanatatea locatarilor este pusa in pericol pentru ca este foarte greu sa ne bucuram igiena corespunzatoare mai ales acum in sezonul cald si din aceasta cauza este posiubila oricand declansarea unei epidemii.
Intrebarea mea este:
- poate sa fie actionat in judecata furnizorul de servicii si daca da care este suportul legal?
Va multumesc pentyru sprijin.

Ion Motoc
Cel mai recent răspuns: johnpescar , utilizator 17:23, 8 August 2011
@Locatarul

Sa stiti ca @adriantot a sugerat niste solutii de actionare rapida intr-un bloc care are presedinte si comitet.
Daca la dv. nu exista asa ceva puteti incerca sa chemati asociatia de proprietari in judecata si acolo presedintele asociatiei (cel care da cu subsemnatul) va spune de ce nu se intereseaza de apa locatarilor. El are teava separata?

Pe furnizor n-aveti de ce sa-l dati in judecata pentru ca el pune in aplicare prevederile contractului semnat cu blocul dv.
Am aflat mai multe detalii ieri, si se pare ca unul din locatari are o datorie de 23000 RON. Presedintelui asociatiei ii este frica sa-l cheme in instanta(datornicul are doi copii care l-au amenintat). Singura mea solutie e sa dau asociatia in judecata?
Ultima modificare: Vineri, 5 August 2011
Locatarul, utilizator
Cea mai buna solutie pentru dvs. este sa cautati o metoda pentru construirea unui bransament separat pentru alimentarea cu apa.Pentru acest lucru trebuie sa va adresati regiei locale sa va indrume pas cu pas.Restul este bla,bla.;)
@Locatarul,
"Singura solutie" cum spuneti dumneavoastra sunt mai multe.
Daca tot vreti sa dati pe cineva in judecata, atunci dati-l in judecata pe restantierul de care vorbiti. Daca presedintele nu are curaj, fiti dv curajos. Presedintele poate sa va delege, sa va imputerniceasca pe dv sa reprezentati asociatia in instanta. Sau organizati o adunare generala, candidati si deveniti presedinte. In ambele cazuri puteti sa actionati restantierii in instanta, in numele asociatiei (cu scutire de taxa de timbru).
Daca aveti curaj si posibilitati tehnice, in functia de presedinte ales, puteti sa-i intrerupeti sau sa-i sistati furnizarea utilitatilor acelui restantier si altora (apa, gaz, agent termic...).
Pana se termina judecata... trece mult timp si nici asa situatia nu este oabla.Nu mai merge cu gasca, deaceea trebuie sa va ganditi sa mergeti singur mai departe.B-)
Ultima modificare: Sâmbătă, 6 August 2011
johnpescar, utilizator

Alte discuții în legătură

Fara apa rece ContSters266113 ContSters266113 Avem o problema legată de rău platnici. Asociaţia de proprietari a fost anunţată că datorită sumelor restante furnizorul de apă potabilă va opri ... (vezi toată discuția)
Debransare apanova danalexis danalexis Buna seara, In urma cu vreo cateva ore, au venit pe strada noastra cei de la apanova cu toate utilajele din doatare, si au debransat la ceas de seara vreo 3 ... (vezi toată discuția)
Sistarea furnizarii apei reci ely nicolae ely nicolae Se poate sista furnizarea apei reci de catre asociatia de proprietari catre un aingur apartament daca acesta are restante la plata intretinerii? (vezi toată discuția)