avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 144 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajare zilieri - publicitate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajare zilieri - publicitate

Buna seara,

Daca am o agentie care ofera servicii de publicitate pot angaja zilieri ?
Conform art. 11 din Legea 52 /2011, publicitatea se incadreaza la domeniile unde se pot incheia astfel de contracte. Insa, la art.4, pct.5 din cadrul aceleasi legi se specifica " beneficiarul nu poate angaja zilieri sa desfasoare activitatea in beneficiul unui tert"....pe cand noi exact asta facem : publicitate unor terti.
Deci ramane intrebarea : se pot angaja in publicitate zilieri sau nu ? :-/
Am intrebat si la ITM, dar nu m-au putut ajuta. :(
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:54, 19 Decembrie 2011
Se poate incheia un c.i.m. pe durata determinata .. o luna, doua etc.
Buna ziua,

Va multumesc foarte mult pentru raspuns!
Multumesc tuturor si va urez o zi buna in continuare!
Stimate domn Tudor Valeriu,

Va urmaresc uneori raspunsurile, pe care le gasesc foarte utile, motiv pentru care va rog sa ma ajutati cu un raspuns la o intrebare legata de acest topic.

Reprezint chiar o agentie de publicitate, care doreste sa angajeze zilieri. Din punctul meu de vedere, ar incalca prevederile legii zilierilor (referitoare la caracterul ocazional pe care trebuie sa il aiba munca prestata), insa dvs. observ ca o incurajati pe doamna Danyella (autoarea topic-ului) sa procedeze in acest fel.

O posibila interpretare a caracterului ocazional pe care trebuie sa il prezinte munca prestata ar fi, in opinia mea, aceea ce nu se mentioneaza in lege "ocazionala" pentru cine? Pentru beneficiar? sau pentru zilier?

Asadar, intrebarea ar fi...poate o societate comerciala sa angajeze zilieri pentru a presta o activitate inclusa in obiectul de activitate al societatii respective?



Va multumesc anticipat
Ultima modificare: Joi, 15 Decembrie 2011
Andrei Dina, Avocat
Parerea mea este ca o agentie de publicitate poate angaja zilieri, atata timp cat publicitatea este inclusa in lista domeniilor unde se pot presta activitati cu caracter ocazional ( art.11 din legea 52/2011 ). Insa, tot aceeasi lege prevede ca "beneficiarul nu poate angaja zilieri sa desfasoare activitatea in beneficiul unui tert" ( art.4, pct.5 ).
Avand in vedere ca agentiile de publicitate exact asta fac - desfasoara activitate in beneficiul unui tert - cele doua articole din lege se cam bat "cap in cap". Depinde de modul in care sunt interpretate.
Am intrebat si la ITM si am primit raspunsuri diferite.
Asteptam si parerea d-lui Valeriu.
O zi buna.
Va multumesc pentru raspuns, insa problema mea nu este legata de prevederile art. 4 pct. 5, pentru ca, din punctul meu de vedere, zilierul care lucreaza in publicitate urmeaza sa desfasoare activitati numai in folosul beneficiarului, de vreme ce acest beneficiar are ca obiect de activitate tocmai publicitatea...
Mai exact, zilierul nu are niciun raport cu tertul, ci numai cu beneficiarul, pe care il ajuta sa isi desfasoare activitatea.

Problema mea este legata de faptul ca zilierii pot fi angajati doar pentru activitati ocazionale, or daca beneficiarul este o agentie de publicitate, evident ca activitatea de publicitate nu este o activitate cu caracter ocazional pentru acesta, ci o activitate permanenta si obisnuita.
Asadar, nu cred ca pot fi angajati zilieri tocmai pe acest considerent...

Alte discuții în legătură

Cine poate angaja zilieri? ckmaster ckmaster In luna august 2012 am fost sa depun la ITM Suceava adresa tip insotita de xerocopie dupa registrul zilierilor, conform legii zilierilor nr.52/2011. Este a ... (vezi toată discuția)
Contract de prestari servicii serbananca2000 serbananca2000 Daca am o societate a carei activitate principala: Cod CAEN 7311- activitati ale agentiilor de publicitate, si am incheiate contracte de prestari servicii cu ... (vezi toată discuția)
Locul prestatiei in cazul zilierilor mnicolro mnicolro Buna ziua, Detin angajati permanenti pe firma si a trebuit sa angajez in plus, zilieri pentru efectuarea unor lucrari ocazionale ,pentru care nu aveam ... (vezi toată discuția)