codrut1950 a scris:
Daca asiguratul-pensionarul, este nascut in noiembrie 1949 (are stagiul de cotizare complet peste 38 de ani), conform cu anexa 3 la Legea 19/2000, varsta asiguratului la iesirea la pensie este 63 de ani si 8 luni (august-noiembrie 2009) ? Deci trecerea la pensia pentru limita de varsta se aplica din iulie 2013 ?
In prezent sunt la pensie anticipata, penalizat 24 la suta lunar.
Astept un raspuns legal (nu politizat PDL) !
Poate vreti sa ne spuneti ce legatura exista intre PDL si Legea 19/2000.Normele de aplicare sunt semnate de ministrul PSD-ist al muncii din guvernul Nastase,Marian Sarbu.In cazul dv. in loc sa se aplice anexa 3 din lege,s-a aplicat anexa 9 din Normele de aplicare a legii 19/2000.Pt. ca tot ati politizat discutia,ati fost indrumat sa cititi DECIZIA 4 din 4 aprilie 2011-Recursul in interesul legii promovat de procurorul general al Parchetului de pe langa ICCJ,pt. stabilirea varstei de pensionare si a stagiului complet de cotizare(in sensul de aplicare a anexei 3 din lege).Si eu sunt un pensionar ca si dv.si nu cred ca un guvern Dan Diaconescu o sa-mi dubleze pensia.Va doresc sanatate si o pensie cat mai "lunga"