avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1589 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensie cu vechime completa in munca
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensie cu vechime completa in munca

Va rog daca se poate sa imi precizati data pana cand a fost posibila iesirea la pensie la 62 de ani, grupa III (functionar birou) cu vechime integrala de 39 ani 6 luni. Sunt nascut in iulie 1948. Multe multumiri !
Cel mai recent răspuns: codrut1950 , utilizator 19:40, 6 Iunie 2011
Exista anexa 9 la Normele de aplicare a Legii 19/2000,Ordinul ministrului muncii 340/2001.Incercati sa cititi Decizia 4 din 4 aprilie 2011 a ICCJ.
Daca asiguratul-pensionarul, este nascut in noiembrie 1949 (are stagiul de cotizare complet peste 38 de ani), conform cu anexa 3 la Legea 19/2000, varsta asiguratului la iesirea la pensie este 63 de ani si 8 luni (august-noiembrie 2009) ? Deci trecerea la pensia pentru limita de varsta se aplica din iulie 2013 ?
In prezent sunt la pensie anticipata, penalizat 24 la suta lunar.
Astept un raspuns legal (nu politizat PDL) !
codrut1950 a scris:

Daca asiguratul-pensionarul, este nascut in noiembrie 1949 (are stagiul de cotizare complet peste 38 de ani), conform cu anexa 3 la Legea 19/2000, varsta asiguratului la iesirea la pensie este 63 de ani si 8 luni (august-noiembrie 2009) ? Deci trecerea la pensia pentru limita de varsta se aplica din iulie 2013 ?
In prezent sunt la pensie anticipata, penalizat 24 la suta lunar.
Astept un raspuns legal (nu politizat PDL) !
Poate vreti sa ne spuneti ce legatura exista intre PDL si Legea 19/2000.Normele de aplicare sunt semnate de ministrul PSD-ist al muncii din guvernul Nastase,Marian Sarbu.In cazul dv. in loc sa se aplice anexa 3 din lege,s-a aplicat anexa 9 din Normele de aplicare a legii 19/2000.Pt. ca tot ati politizat discutia,ati fost indrumat sa cititi DECIZIA 4 din 4 aprilie 2011-Recursul in interesul legii promovat de procurorul general al Parchetului de pe langa ICCJ,pt. stabilirea varstei de pensionare si a stagiului complet de cotizare(in sensul de aplicare a anexei 3 din lege).Si eu sunt un pensionar ca si dv.si nu cred ca un guvern Dan Diaconescu o sa-mi dubleze pensia.Va doresc sanatate si o pensie cat mai "lunga"
Va multumesc dar nu am inteles ! Trebuie sa ma adresez instantei pentru aplicarea anexei 3 din Legea 19/2000 ? (pentru a mi se aplica pensia de limita de varsta conform anexei 3). Fiti dragut si explicati mai clar, daca este posibil. Multumiri !
Acest subiect este nou pe forum,Decizia 4/2011 a ICCJ a fost publicata in MO 349 din 19 mai 2011.Am pus si eu aceasta intrebare pe acest forum,sa asteptam parerea doamnelor si domnilor moderatori.Eu cred ca trebuie sa ne adresam justitiei ca in cazul Deciziei 40 /2008 a ICCJ.Mai simplu este un ordin de ministru care sa modifice Ordinul 340/2001 al Ministrului Muncii,dar vorba unui fost premier,traim in Romania.

Alte discuții în legătură

Pensionare anticipata elenamitroi elenamitroi Buna ziua, Sunt nascuta in martie 1959, am 34 de ani de munca{ inca lucrez}din care 19 ani in grupa a-II-a, la care se adauga de 3 ori cate 1 an de somaj. ... (vezi toată discuția)
Pensionare anticipata mihteo mihteo Sunt nascut in decembrie 1949 si fac vechime in munca de 44 de ani in luna noiembrie. La ce data pot solicita pensionarea anticipata? (vezi toată discuția)
Informatii trofinicamihai trofinicamihai Am o vechime neintrerupta in invatamant de 38 ani si 6 luni. sunt nascut in 1949, luna iulie ziua 6.Pot sa ma pensionez in acest an fara penalizare?Daca e cu ... (vezi toată discuția)