avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1545 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensie cu vechime completa in munca
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensie cu vechime completa in munca

Va rog daca se poate sa imi precizati data pana cand a fost posibila iesirea la pensie la 62 de ani, grupa III (functionar birou) cu vechime integrala de 39 ani 6 luni. Sunt nascut in iulie 1948. Multe multumiri !
Cel mai recent răspuns: codrut1950 , utilizator 19:40, 6 Iunie 2011
Sunteti o persoana deosebit de amabila si va doresc si eu "o pensie cat mai lunga" si sanatate ! Sigur ca asteptam si alte pareri "profesioniste" ca doar nu suntem doar noi in aceasta situatie !
Dar vroiam sa va mai intreb, dupa ce am studiat Decizia ICCJ 4/ 4 apr 2011 :
- faptul ca eu am solicitat, adica mi-au "primit" dosarul pentru pensie anticipata mai "tarziu" (in octombrie 2009), decat as fi fost indreptatit (in iunie 2008) are importanta in sensul viitoarei aplicari a Deciziei ICCJ ? Are importanta asupra datei cand voi fi trecut la pensie integrala de limita de varsta ?
Am senzatia ca, pana acum, sunteti singurul care ati inteles exact doleanta mea !
Oricum va multumesc in mod deosebit ! Cu respect !
Sunt deziluzionat dupa raspunsul dat de D-na Gabriela Pintea ca Decizia 4/2011 se aplica doar celor care se afla in litigiu cu casele de pensii in interiorul celor 45 de zile de la emiterea deciziei de pensionare.in Decizia 4/2011 a ICCJ se specifica clar :"pt. persoanele a caror drepturi de pensie au fost deschise dupa 1 aprilie 2001"cand putea sa specifice ca se aplica numai persoanelor aflate in litigiu cu casele de pensii pe tema neaplicarii anexei 3 din Legea 19/2000.Eu zic sa asteptam,tot o sa rasbata ceva din interiorul caselor de pensii despre aceasta decizie.
Buna seara si multumesc pentru informare.
Si dna. Pintea este o "parere" care nu se substituie practicii judecatoresti.
Eu am deja formata o parere despre raspunsurile pe care mi le-a acordat
pana in prezent.... Ramanem totusi in legatura, sper, cu acordul Dvs.
Dar, poate insist prea mult daca va solicit un punct de vedere la intrebarea mea anterioara ! Pe curand, cu respect !
Multumesc din nou !
Ultima modificare: Luni, 6 Iunie 2011
codrut1950, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare anticipata elenamitroi elenamitroi Buna ziua, Sunt nascuta in martie 1959, am 34 de ani de munca{ inca lucrez}din care 19 ani in grupa a-II-a, la care se adauga de 3 ori cate 1 an de somaj. ... (vezi toată discuția)
Pensionare anticipata mihteo mihteo Sunt nascut in decembrie 1949 si fac vechime in munca de 44 de ani in luna noiembrie. La ce data pot solicita pensionarea anticipata? (vezi toată discuția)
Informatii trofinicamihai trofinicamihai Am o vechime neintrerupta in invatamant de 38 ani si 6 luni. sunt nascut in 1949, luna iulie ziua 6.Pot sa ma pensionez in acest an fara penalizare?Daca e cu ... (vezi toată discuția)