avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 420 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... credit ipotecar
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

credit ipotecar

In urma cu 3 ani am luat un credit ipotecar in valoare de 37 000 CHF,acum platesc singura rata lunara (fostul sot nu mai participa ).Va intreb ,exista vreo posibilitate sa pot face o intelegere cu banca sa -mi transforme CHF in RON(francul a crescut foarte mult in ultimul timp ).Multumiri
Cel mai recent răspuns: xadrianx , utilizator 11:43, 13 Iunie 2011
Am studiat toate posibilitatile ...transformarea monedei nu e acceptata,deoarece venitul meu de acum este mult mai mic(bugetar..)...asa ca singura solutie este partajul si sper din suflet sa nu dureze o vesnicie (cunosc pe cineva se tot straduieste de 5 ani )
va multumesc din suflet tuturor
Daca simtiti ca exista sansa de a va intelege cu sotul dvs., incercati varianta medierii; pe forum exista numeroase subiecte pe aceasta tema:

www.avocatnet.ro/content/for...

Acestea sunt doar 3 dintre topicurile unde se explica partajul prin mediere si avantajele lui.

Succes!
multumesc pt sfat,dar tocmai pentru ca nu reusim sa ne intelegem m am gandit la partaj
Partajul este scump, daca nu va intelegeti si ajungeti sa hotarasca instanta pentru dvs. :sorry:

Daca sotul dvs. apare ca si codebitor este greu de crezut ca veti reusi sa refinantati creditul ca sa schimbati moneda de plata, doar cu veniturile dvs. Plus ca ati spus ca e credit ipotecar - valoarea apartamentelor a scazut mult in ultimii ani si posibil sa nu mai ajunga ca si garantie.

Cunosc un caz in care sotii, dupa ce unul dintre ei s-a incapatanat 2 ani sa vrea mai mult de cat i se cuvenea, au ajuns la masa intelegerii pentru ca situatia se complica tot mai mult. Poate a trecut destul timp si in cazul dvs. si sotul doreste o simplificare/rezolvare a situatiei la fel de mult ca dvs., insa nu vrea sa faca primul pas. Zic si eu... dar nu (mai) aveti nimic de pierdut daca incercati sa stati de vorba cu el si cine stie, poate ajungeti la o intelegere. Fara partaj facut nu puteti rezolva nimic in privinta creditului, in opinia mea.
Desigur ca inca o parere ar fi binevenita.
Ultima modificare: Miercuri, 8 Iunie 2011
ContSters196669, utilizator
nici vorba de mediere,am incercat inca de la divort acest lucru....cat despre partaj sunt din ce in ce mai debusolata,toata lumea spune ca in principiu un credit ipotecar nu se imparte..o zi buna si multumesc pentru sprijin

Alte discuții în legătură

Credit ipotecar danutmihaila danutmihaila Buna ziua! Am un credit ipotecar in CHF pentru un apartament in Galati. In cazul in care nu mai pot plati ratele, cum as putea sa procedez sa nu raman dator ... (vezi toată discuția)
Creditele ipotecare in franci eli7526 eli7526 Buna seara.Ma numesc Elena I. si ca majoritatea romanilor cu credite ,stau si imi storc mintea-ce naiba e de facut?Am facut 2 credite in 2007 ,unul ipotecar si ... (vezi toată discuția)
Francul elvetian anghelgeorgiana anghelgeorgiana buna ziua.ma poate lamuri si pe mine cineva cat mai poate creste francul elvetian?mentionez ca am credit in franci.ce sanse sunt sa scada cotatia lui pe piata ... (vezi toată discuția)