avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1359 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Achiziţii şi livrări ... Import China prin Germania
Discuție deschisă în Achiziţii şi livrări intracomunitare

Import China prin Germania

Buna,
Ce parere avet de urmatoarea situatie: import marfa din China dar transportul se face via Hamburg, in Hamburg facandu-se si formalitatile vamale.
Am citit si este operatie intracomunitara, am sunat la Finante si mi s-a confirmat ca fiind operatie intracomunitara... dar concret cum procedez.
In 390 declar partenerul din Germania, respectiv comisionarul vamal (asta mi s-a spus la Finante). Dar in conta marfa eu o introduc ca fiind din China de la partenerul meu, deci este tratata ca import si in jurnale apare ca import.
Este suficient sa declar in 390 si in decont ca este achizitie intracomunitara dar ce fac ca decontul nu da cu Jurnalele de TVA. Cum sa procedez?
Mutumesc.

Cel mai recent răspuns: infoconsult , Consultant fiscal 10:11, 31 August 2015
Buna ziua,

In cazul in care sunt persoana fizica si doresc sa fac import de marfa (adusa in scop necomercial) din China prin Hamburg, Germania, in Romania, care ar fi procedurile de urmat? Trebuie sa am certificat EORI de Germania? Trebuie sa ma inregistrez in Germania pentru TVA (Mwst.)?

Va multumesc
vezi si aici: [ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intracomunitar sau nu? lucianrom lucianrom Buna ziua, Am urmatoarea problema: O firma din ro platitoare de tva face un import din china in austria. Firma din ro primeste ca documente dvi de pe ... (vezi toată discuția)
Tva intracomunitare ContSters131703 ContSters131703 buna seara. va prezint urmatoarea speta si sper sa ma ajute cineva. sunt PFA si in acelasi timp reprezentant fiscal pentru o societate din germania, care ... (vezi toată discuția)
Tva la marfa second-hand kerekesmargo kerekesmargo Buna ziua ! art.1522 din codul fiscal - regimul special pentru bunurile second-hand- se refera si la haine. ,exista ceva reglementari speciale in privinta ... (vezi toată discuția)