Buna ziua,
Am si eu o intrebare vis a vis de picatura streasinii.Am observar ca peste tot se mentioneaza:Tot proprietarul este dator a-si face streasina casei sale astfel încât apele din ploi sã se scurgã pe terenul sãu, sau pe ulite, iar nu pe locul vecinului sãu.Dar daca acoperisul vecinului depaseste linia de hotar dar el are burlane de scurgere care se scurg pe terenul lui mai este ilegal?
In cazul dvs. se pune urmatoarea intrebare: cand a fost construit imobilul care produce "disconfort de vecinatate) ?
Daca asa l-ati gasit sau cumparat, trebuie sa gasiti o solutie amiabila cu vecinul.
Daca este un imobil nou construit, probleme trebuia rezolvata in timpul constructiei.
Indiferent in ce situatie va aflati, problema este minora, nu cred ca poate crea disconfort si ...solutia este la indemana dvs.
domnule mediator Ciobanu, nu cred ca in codul civil exista prevederi care reglementeaza situatii in functie de data construirii unui imobil. codul civil este clar, si nu reglementeaza drepturile de proprietate in functie de...data construirii unui imobil. #-o
Imi pare rau, dar aici nu discutam de codul civil !!
Discutam de o situatie care poate fi rezolvata de vecini, in mod amiabil fara a solicita ajutorul justitiei.
Daca am ajuns sa ne infatisam in fata justitiei pentru "picatura chinezeasca" se pare ca am ajuns foarte rau.
Daca situatia in discutie nu se rezolva amiabil, se apeleaza la justitie si aceasta in conformitate cu codul civil, o sa emita o hotarare (dupa ce o sa sfatuiasca partile sa junga la o solutie amiabila printr-o tanzactie intre parti).=D>
Domnule Popescu, aveti dreptate nu am vecini cu care sa nu ma inteleg si sa colaborez.
Gestionarea starilor conflictuale tine de noi ca persoana si le putam rezolva amiabil ( vom avea un vecin prieten) sau prin justitie ( vom avea mereu un dusman in vecini).
Problema "picaturii" din punctul meu de vedere este minora si tine de ORGOLIU.
;)