avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 287 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Denuntare unilaterala abonament telefonie mobila
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Denuntare unilaterala abonament telefonie mobila

Buna ziua,

Am notificat orange in legatura cu denuntarea unilaterala a contractului. Ei m-au anuntat ca trebuie sa platesc abonamentul pana la sfarsitul contractului, in conditiile in care Coduyl Consumului prevede clar ca am posibilitatea de denuntare. Daca platesc abonamentul pana la sfarsit, ce interes am sa denunt? in mod evident este un abuz.
Aveti spete pe asa ceva?
Cel mai recent răspuns: LegalZoomro , utilizator 14:50, 3 August 2011
Denuntarea unilaterala a contractelor se face printr-o notificare adresata operatorului de telefonie mobila prin care se aduce la cunostinta acest lucru.

De asemenea se invoca dispozitiile art. 84 din Legea 296/2004 privind codul consumului, avand urmatorul text: “Dreptul consumatorului la denunţarea sau rezilierea contractului nu poate fi anulat sau restrâns de nicio clauză contractuală sau înţelegere între părţi, în cazurile prevăzute de lege, aceasta fiind considerată nulă de drept.”

In temeiul acestei dispozitii legale, subsemnatul isi exercita dreptul de a denunta in mod unilateral contractul / ele.

Prin urmare, se solicita incetarea emiterii facturilor aferente contractului / elor, constatarea faptului ca acestea nu isi mai produc efecte intre parti si de asemenea sistarea oricarui serviciu din partea societatii societatii de telefonie in temeiul respectivului contract.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reziliere contract telefonie mobila marianu marianu buna ziua,am un abonament de telefon de 4 -5 ani de 4 e,anul trecut in decembrie a expirat perioada contractuala,atunci am fost ofertat de iei pentru un ... (vezi toată discuția)
Contract telefonie mobila axw axw Buna ziua, Din motive personale as vrea sa renunt la un abonament Orange dar stiu ca se cere taxa de reziliere adica sa platesc abonamentul pe lunile ramase ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract panaitdavid_catalin panaitdavid_catalin un contract de internet, in perioada contractuala,se poate reziliala solicitarea clientului fara taxe de reziliere, sau alte taxe asemanatoare, solicitate de ... (vezi toată discuția)