avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 209 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... clauza formare profesionala
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

clauza formare profesionala

daca angajatorul il trimite pe salariat la un training, asta poate face obiectul unei clauze de formare profesionala?
aveti vreun model de astfel de clauza?
multumesc!
Cel mai recent răspuns: Danyella_tm , utilizator 08:00, 9 Iunie 2011
In momentul in care participarea la cursuri de formare profesionala este initiata de angajator, pe cheltuiala acestuia, se incheie un act aditional prin care salariatul nu poate avea initiativa incetarii contractului de munca ptr. o anumita perioada de timp, stabilita prin acel act aditional.
Daca totusi salariatul in cauza doreste sa demisioneze, o poate face, insa va trebui sa suporte cheltuielile ocazionate de formarea profesionala, proportional cu perioada nelucrata ( din perioada stabilita in respectivul act aditional ).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Măsuri de compensare pentru cursuri și training angajați: cum mă pot asigura că voi fi despăgubit pentru investiția în pregătirea viitorilor angajați, în caz că vor să plece? calin_tm calin_tm Am infiintat relativ recent o companie cu profil IT (dezvoltare software, cod CAEN 6201) si de asemenea si un PFA (activitati de training, cod CAEN 8559). ... (vezi toată discuția)
Formare profesionala Ice68 Ice68 Buna ziua, Am scolarizat cativa soferi de ctg.B pentru a obtine ctg.C si E, pe banii societatii. In Codul muncii scrie doar ca le pot face un act aditional ... (vezi toată discuția)
Clauza profesionala vladislav05 vladislav05 Buna ziua, Sunt angajat la o companie cu capital german. Problema este ca pentru a-mi putea desfasura activitatea am fost trimis la compania mama, unde am ... (vezi toată discuția)