Buna ziua,cum as putea afla daca angajatorul a calculat corect prima de nastere?mentionez ca acesta refuza sa imi prezinte cum s-a facut calculatia, iar eu stiu sigur ca nu am primit toti banii.toate dupa ce l-am dat in judecata.va multumesc
1. Potrivit art.281 ind.1 alin.1 C.proc.civ., în cazul în care sunt necesare lămuriri cu privire la înţelesul, întinderea sau aplicarea dispozitivului hotărârii ori acesta cuprinde dispoziţii potrivnice, părţile pot cere instanţei care a pronunţat hotărârea să lămurească dispozitivul sau să înlăture dispoziţiile potrivnice .
Întrucât legiuitorul nu prevede un termen , înseamnă că cererea poate fi formulată oricând, atâta timp cât nu s-a solicitat punerea în executare a hotărârii .
2. Cererea se adresează instanţei care a pronunţat hotărârea al cărei dispozitiv se cere a fi lămurit.
daca ma adresez executorului judecatoresc, angajatorul este obligat sa ii prezinte aestuia inscisuri din care sa rezulte cuantumul primei de nastere? mie a refuzat sa mi-le prezinte.cine va suporta cheltuielile executorului?multumesc!
Lamurire dispozitiv?
Selenus
Buna ziua,
am aflat azi ca am castigat la Tribunalul Bucuresti actiunea prin care angajatorul a fost chemat in judecata pentru plata ajutorului la nastere in ... (vezi toată discuția)