avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1054 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cum aflu daca angajatorul a calculat corect prima de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cum aflu daca angajatorul a calculat corect prima de nastere?

Buna ziua,cum as putea afla daca angajatorul a calculat corect prima de nastere?mentionez ca acesta refuza sa imi prezinte cum s-a facut calculatia, iar eu stiu sigur ca nu am primit toti banii.toate dupa ce l-am dat in judecata.va multumesc
1. Potrivit art.281 ind.1 alin.1 C.proc.civ., în cazul în care sunt necesare lămuriri cu privire la înţelesul, întinderea sau aplicarea dispozitivului hotărârii ori acesta cuprinde dispoziţii potrivnice, părţile pot cere instanţei care a pronunţat hotărârea să lămurească dispozitivul sau să înlăture dispoziţiile potrivnice .
Întrucât legiuitorul nu prevede un termen , înseamnă că cererea poate fi formulată oricând, atâta timp cât nu s-a solicitat punerea în executare a hotărârii .

2. Cererea se adresează instanţei care a pronunţat hotărârea al cărei dispozitiv se cere a fi lămurit.
daca hotararea judecatoreasca este definitiva,irevocabila si executorie de drept mai pot face aceasta cerere de lamurire a dispozitivului?multumesc!
Da, se mai poate face aceasta cerere de lamurire a dispozitivului .... sau o alta varianta ar fi sa solicitati ajutorul unui executor judecatoresc.
Ultima modificare: Marți, 7 Iunie 2011
Cornel Vasile, Consilier juridic
daca ma adresez executorului judecatoresc, angajatorul este obligat sa ii prezinte aestuia inscisuri din care sa rezulte cuantumul primei de nastere? mie a refuzat sa mi-le prezinte.cine va suporta cheltuielile executorului?multumesc!
Da, angajatorul va fi obligat sa puna la dispozitia executorului judecatoresc copie de pe statul de plata aferent lunii in care ati nascut.

Cheltuielile pentru executor le veti suporta dvs, urmand a fi recuperate de la angajator sub forma cheltuielilor de executare.

Alte discuții în legătură

Lamurire dispozitiv? Selenus Selenus Buna ziua, am aflat azi ca am castigat la Tribunalul Bucuresti actiunea prin care angajatorul a fost chemat in judecata pentru plata ajutorului la nastere in ... (vezi toată discuția)
Pierdut proces ajutor nastere copil - merita sa fac recurs? Selenus Selenus Buna ziua, situatia este urmatoarea: - copil nascut in 2010; - doua contracte de munca, unul cu norma intreaga si unul cu timp partial; - solicita la ... (vezi toată discuția)
Angajator dat in judecata pt neplata primei de nastere badicangelica badicangelica Buna ziua, as vrea sa stiu ce sanse am sa castig daca am dat angajatorul(particular) in judecata pt neplata primei de nastere?Acesta sustine ca nu este ... (vezi toată discuția)