avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 986 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cum aflu daca angajatorul a calculat corect prima de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cum aflu daca angajatorul a calculat corect prima de nastere?

Buna ziua,cum as putea afla daca angajatorul a calculat corect prima de nastere?mentionez ca acesta refuza sa imi prezinte cum s-a facut calculatia, iar eu stiu sigur ca nu am primit toti banii.toate dupa ce l-am dat in judecata.va multumesc
Nu are nicio relevanta acel art.16 alin.2 din Legea nr.12/2010 ... ajutorul de nastere era reglementat de fostul CCMN in art.51 lit.c. si avea o valoare egala cu un salariu mediu pe unitate.

Incercati sa repuneti pe rol dosarul si solicitati instnatei sa solicite de la ITM copia statului de plata din luna in care s-a nascut copilul ... fondul de salarii se va imparti la numarul de salariati si va rezulta salariul mediu pe unitate.
Multuesc foarte mult, asa voi face! inca ceva , se pot cere daune morale pentru aceasta intarziere a platii primei de nastere?
dumitrascuangelica a scris:

Multuesc foarte mult, asa voi face! inca ceva , se pot cere daune morale pentru aceasta intarziere a platii primei de nastere?

Angajatorul este obligat, in temeiul normelor si principiilor raspunderii civile contractuale, sa il despagubeasca pe salariat in situatia in care acesta a suferit un prejudiciu material sau moral din culpa angajatorului in timpul indeplinirii obligatiilor de serviciu sau in legatura cu serviciul.
Multumesc mult! pentru a cere daune morale va trebui sa deschid un al proces sau cum?cum se stabileste valoarea acestor daune?Multumesc inca o data pt tot ajutorul acordat!
Se poate solicita in acelasi proces, dar se pot solicita si in cadrul altui litigiu ....

Alte discuții în legătură

Lamurire dispozitiv? Selenus Selenus Buna ziua, am aflat azi ca am castigat la Tribunalul Bucuresti actiunea prin care angajatorul a fost chemat in judecata pentru plata ajutorului la nastere in ... (vezi toată discuția)
Pierdut proces ajutor nastere copil - merita sa fac recurs? Selenus Selenus Buna ziua, situatia este urmatoarea: - copil nascut in 2010; - doua contracte de munca, unul cu norma intreaga si unul cu timp partial; - solicita la ... (vezi toată discuția)
Angajator dat in judecata pt neplata primei de nastere badicangelica badicangelica Buna ziua, as vrea sa stiu ce sanse am sa castig daca am dat angajatorul(particular) in judecata pt neplata primei de nastere?Acesta sustine ca nu este ... (vezi toată discuția)