avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1031 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cum aflu daca angajatorul a calculat corect prima de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cum aflu daca angajatorul a calculat corect prima de nastere?

Buna ziua,cum as putea afla daca angajatorul a calculat corect prima de nastere?mentionez ca acesta refuza sa imi prezinte cum s-a facut calculatia, iar eu stiu sigur ca nu am primit toti banii.toate dupa ce l-am dat in judecata.va multumesc
Pot da angajatorul in judecata pentru inselaciune?
dumitrascuangelica a scris:

Pot da angajatorul in judecata pentru inselaciune?

Da, se poate formula plangere penala impotriva angajatorului pentru savarsirea infractiunii de inselaciune .... prin înşelăciune se intelege, orice acţiune de inducere în eroare a unei persoane, prin prezentarea ca adevărată a unei fapte mincinoase sau ca mincinoasă a unei fapte adevărate, în scopul de a obţine pentru sine sau pentru altul un folos material injust.
Cu alte cuvinte, victimei i se creează o falsă reprezentare a realităţii, ca urmare a vicleniilor făptuitorului, stare în care victima face anumite dispoziţii de ordin patrimonial, de pe urma cărora benefi­ciază făptuitorul.
Buna ziua, am depus cerere lamurire dispozitiv pt stabilitea cuantumului primei de nastere si astazi am primit citatie, peste o sapt va avea loc infatisarea.am urmatoarele neclaritati:1 se poate ca angajatorul sa nu prezinte inscrisuri din care sa rezulte salariul mediu pe unitate chiar daca a fost citat sa faca asta?2 in caz de neprezentare cum va hotara instanta cuantumul sumei?va multumesc foarte, foarte mult pt tot ajutorul.
Daca nu prezinta dovezile de calcul angajatorul dvs, atunci solicitati instantei sa se adreseze ITM-ului pentru a-i comunica copia statului de plata din luna in care ati nascut ... se face total fond de salarii si se imparte la numarul de salariati , rezultand astfel salariul mediu pe unitate.
Buna ziua, revin cu o alta nelamurire in legatura cu prima de nastere,parca nu se mai termina toata treaba aceasta, in fine..Acum o luna am facut o petitie la ITM in care i-am rugat sa ma ajute cu valarea salariului mediu pe unitatea la care sunt angajata pt a dezlega misterul in legatura cu valoarea primei de nastere.Raspunsul pe care l-am primit este ca itm-ul nu are atributii in acest sens si ma indruma sa consult art 16(2) din legea 12/2010.Acolo este trecuta suma de 1836 ca fiind un salariu mediu brut. intrebarea este daca angajatorul este privat este obligat sa respecte asta ? aceasta suma este minimum care se poate acorda?precizez ca am cerut lamurire si in instanta, dar s-a suspendat deoarece angajatorul nu a prezentat inscrisuri.va multumesc foarte mult!

Alte discuții în legătură

Lamurire dispozitiv? Selenus Selenus Buna ziua, am aflat azi ca am castigat la Tribunalul Bucuresti actiunea prin care angajatorul a fost chemat in judecata pentru plata ajutorului la nastere in ... (vezi toată discuția)
Pierdut proces ajutor nastere copil - merita sa fac recurs? Selenus Selenus Buna ziua, situatia este urmatoarea: - copil nascut in 2010; - doua contracte de munca, unul cu norma intreaga si unul cu timp partial; - solicita la ... (vezi toată discuția)
Angajator dat in judecata pt neplata primei de nastere badicangelica badicangelica Buna ziua, as vrea sa stiu ce sanse am sa castig daca am dat angajatorul(particular) in judecata pt neplata primei de nastere?Acesta sustine ca nu este ... (vezi toată discuția)