avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 566 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Partener in sprl
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Partener in sprl

buna ziua, mi s-a propus sa fiu partener intr-un sprl, cu 1 %.
ce as avea de pierdut si ce de castigat? nu as vrea sa "ma bag" in ceva si apoi sa am probleme. mentionez ca in prezent sunt in concediu de maternitate si voi mai sta inca cel putin un an.

va multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 8 Iunie 2011
costi_81, utilizator
Cel mai recent răspuns: Amila , utilizator 12:50, 14 Iunie 2011
Am citit precizarile. In acest caz nu mai e valabila postarea mea de mai sus.
da, sunt practician in insolventa definitiv.
ciudata propunere 1% si sa fii asociat coordonator ? E ceva putred in propunerea asta.
pai de asta ma tem si eu, sa nu fie ceva
costi_81 a scris:

da, sunt practician in insolventa definitiv.


costi_81 a scris:

mentionez ca in prezent sunt in concediu de maternitate si voi mai sta inca cel putin un an.


În cazul în care exercitaţi o activitate salarizată în cadrul altei profesii, ceea ce presupun că faceţi atâta vreme cât beneficiaţi de concediu de maternitate, sunteţi incompatibilă în a vă exercita profesia de practician în insolvenţă, deci dacă vă hotărâţi să vă asociaţi într-un SPRL va trebui mai întâi să vă rezolvaţi starea de incompatibilitate. Există totuşi şi o excepţie prevăzută la art. 28 alin. (2) din O.U.G. nr. 86/2006:
"Exercitarea profesiei de practician în insolvenţă este compatibilă cu:
a) activităţi şi funcţii didactice în învăţământul superior juridic sau economic;
b) calitatea de avocat, expert contabil, contabil autorizat, evaluator, auditor financiar, arbitru, mediator, conciliator, expert financiar şi expert tehnic judiciar, care lucrează în interiorul profesiei lor."

Cu privire la asocierea într-un SPRL cu 1% în care să deţineţi calitatea de asociat coordonator, după cum a spus bossman este puţin cam ciudată situaţia, motiv pentru care vă recomand să studiaţi cu atenţie actul constitutiv al S.P.R.L.-ului.
Ultima modificare: Marți, 14 Iunie 2011
Amila, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Practician in insolventa stagiar - incompatibilitate alcibiade alcibiade OUG 86/2006 prevede la art. 28 astfel : (1) Exercitarea profesiei de practician în insolvenţă este incompatibilă cu: a) activitatea salarizată în ... (vezi toată discuția)
De la contabil la lichidator? sonrisa sonrisa Care este drumul de parcurs de la contabil la lichidator autorizat? Am terminat facultatea de contabilitate, am experienta de 15 ani in contabilitate (am ... (vezi toată discuția)
Transformare ipurl in sprl MIXAM MIXAM Daca un IPURL se transforma intr-o SPRL se incheie si contract de societatea sau doar act aditional? Cu ce data se fac modificarile in RSP - data perfectarii ... (vezi toată discuția)