Buna ziua!
Situatia mea este urmatoarea: angajatorii mei doresc un act aditional la cim-ul meu, prin care sa mi se reduca timpul de lucru de la 8 la 4h pe motiv ca nu mai dau acelasi randament( lucru care este sincer neadevarat ) si pentru a angaja cu norma partiala de 4h o alta persoana, deoarece sustin ca 4h ma pot descurca iar pt celelalte ore sa fie noua angajata, care, probabil imi va tine locul pt perioada c.i.c.-ului.
Intrebarea mea este daca au voie sa faca acest lucru, automat micsorandu-mi-se si salariul, asta afectandu-mi si decizia in legatura cu c.i.c. de un an sau de 2.
Va multumesc anticipat!
Este un abuz. Incalca Legea nr 202/2002 privind privind egalitatea de sanse intre femei si barbati, OUG 96/2003 privind protectia maternitatii la locurile de munca si Codul muncii.
Da, va afecteaza inregistrand venituri salariale mai mici.
Sesizati ITM daca nu gasiti intelegere in respectarea legislatiei. Puteti sesiza si Agentia Nationala pentru Egalitatea de Sanse intre Femei si Barbati. Modificarea nu se poate face decat cu acordul dv.
Potrivit dispoziţiilor art.41 alin.1 din Codul muncii, regula în materie de modificare a contractului individual de muncă este modificarea prin acordul părţilor. Prin excepţie, este posibilă modificarea unilaterală a locului si felului muncii, fără consimţământul salariatului, şi în cazul unor situaţii de forţă majoră, cu titlu de sancţiune disciplinară sau ca măsură de protecţie a salariatului, în cazurile şi în condiţiile prevăzute de Codul Muncii.
În cazul în care angajatorul modifică în mod unilateral şi nelegal felul muncii salariatului, acesta din urmă se poate adresa instanţei judecătoreşti cerând anularea deciziei.
Discriminare
ozd_82
Buna ziua,
Am nevoie de consiliere juridica pentru urmatoarea problema:
Sunt angajat in functia de lucrator gestionar intr-o importanta companie din tara. ... (vezi toată discuția)