avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 725 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... schimbare de nume in acte - dupa casatoria cu un ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

schimbare de nume in acte - dupa casatoria cu un cetatean german

buna,
in august ma casatoresc in germania cu cetatean german;
as dori sa stiu ce acte trebuie schimbate dupa casatorie(in urma schimbarii numelui) si cat timp dureaza?
Cel mai recent răspuns: yvk , utilizator 22:31, 28 August 2011
Nu neaparat. Certificatul de casatorie poate fi inscris la ambasada dau consulatul roman in jurisdictia caruia locuiti si vi se elibereaza certificatul de casatorie romanesc, iar cartea de identitate romaneasca poate fi reinnoita prin intermediul unui mandatar cu procura speciala autentificata la ambasada/consulat. Pasaportul se poate obtine prin intermediul ambasadei/consulatului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbarea numelui dupa casatorie in strainatate sourappl sourappl acum un an m´am casatorit in Germania cu un cetatean german. Am ales sa imi pastrez numele de familie romanesc, desi imi doream sa preiau numele sotului, ... (vezi toată discuția)
Documente expirate - spania lorenabercea lorenabercea buna,am vrut sa ma angajez si mi-am dat seama ca am buletinul expirat si pasaportul il aveam expirat mai demult dar cum nu aveam nevoie de el nu lam ... (vezi toată discuția)
Act doveditor ContSters186828 ContSters186828 Care este actul ce dovedeste schimbarea numelui in strainatate prin acordarea citadinantei(ITALIA).Prin decretul de acordare a citadinantei mi s-a acordat ... (vezi toată discuția)