avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 604 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... investire fila CEC refuzata
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

investire fila CEC refuzata

Am primit un CEC de la un client. A fost refuzat la plata si va rog mult sa ma sfatuiti ce sa fac. Clientul mi-a propus sa plateasca esalonat in 6 luni. Daca trec la represalii in cat timp pot recupera banii?
Cel mai recent răspuns: maxu08 , utilizator 12:08, 29 Iulie 2008
Asta stiu si ai dreptate, insa eu am facut executari fara a investi file CEC. BO. Si asta peste tot in tara asa ca practica bate Codul :D
Sa inteleg ca cel mai sigur este sa trec la executare silita? Urmand ca daca nu am ce recupera sa fac plangere penala? Va rog sa imi scuzati eventuala lipsa de intelegere a unor termene folosite mai sus de dumneavoastra dar vreau sa fiu sigur de ceea ce fac.

Multumesc.
varianta cea mai sigura este cea propusa de colegul meu - investirea urmata de executare.
daca instanta va respinge investirea (ca nefiind necesara) acea sentinta va va folosi in fata executorului daca opinia lui va fi contrara. trebuie sa se supuna deciziei instantei de judecata.
Daca ma decid sa fac plangere penala, cand sa o fac? Este ea necesara?

Multumesc
nu este necesara, in plus vei preda originalul filei CEC organului de cercetare penala, ceea ce te va impiedica sa investesti fila CEC si sa incepi executarea. Eu iti propun sa incepi exeuctraea silita si dupa ce ai instituit poprirea sa face plingerea penala (daca nu a avut bani in cont).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cec fara acoperire raca raca In luna iunie am incheiat un contract cu o firma pentru vanzarea unor utilaje. Mi-au achitat o parte din suma iar pentru diferenta mi-au dat un CEC. La data ... (vezi toată discuția)
Executare fila cec -urgent!!!! Moga Moga Va rog mult sa-mi dati urgent un sfat si anume: Cum pot solicita in baza unei file cec refuzate la plata, atat executarea silita a societatii cat si ... (vezi toată discuția)
Bilet la ordin VILISOR VILISOR am avut un bilet la ordin pe care nu l-am introdus la data scadentei deoarece am fost rugata de administrator sa nu-l depun ,nu avea bani in cont, urmand ca ... (vezi toată discuția)