avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 776 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... plangere
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

plangere

Buna ziua .
Sunt invitata la politie si as dori un sfat inainte de a merge .
- Acum 5 ani am dat pamantul mostenit 2.5 Ha la un fermier sa o lucreze
--- Fara Nici un contract scris si semnat ---..doar Verbal ne-am inteles ca el o va lucra si ma plateste din recolta .Asta asa a mers 5 ani cu toate ca nu am fost multumita de plata care a constat in 6-7 sute de roni iar eu am platit impozitul dupa pamant si am ramas cu nimica aproape. Anul acesta m-am inregistrat si eu ca fermier si sa aflu ca am contract de arenda cu fermierul respectiv si ca el a beneficiat de plati la hectar in toti anii astia ceea ce inseamna ca ne-a platit cu banii ce a primit de la stat sau nici atat si el a folosit pamantul de gratis.
Inregistrandu-ma ca fermier si spunand-ui omului sa lese in pace pamantul meu ,el sa dus la politie sa ma reclame ca nu l-am avertizat din toamna si ca nu respect--- contractul de arenda .. de care eu nici nu am stiut ca exista .
Ce poate sa-mi faca ? si daca pot sa-l dau in judecata ptr infractiune si sa-i cer despagubire ?
Multumesc anticipat .
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 18:19, 11 Iunie 2011
Solicitati instantei evacuarea daca nu ati facut nici un contract ,Daca totusi ati primit niste sume de bani ori produse inseamna ca ati acceptat tacit ca el sa lucreze terenul , caz in care trebuie sa-i faceti o noitificare pentru ca dupa ce ridica recolta sa nu mai lucreze terenul si sa va dea cota ce vi se cuvine.
Multumesc pentru raspunsul promt . As mai vrea sa intreb .. ce poate sa-mi faca la politie ?Ma poate amenda sau ce ?
aveti optiunea sa depuneti plangere penala la politie pt fals si uz de fals sau puteti cere in instanta anularea contractului de arenda.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teren arabil oliviu 35 oliviu 35 sunt un inginer agronom ce lucrez teren arabil intr-o localitate, anul trecut am luat in arenda un teren de 5 ha pe care il lucra un fermier din zona, atunci ... (vezi toată discuția)
Schimburi de teren intre fermieri, fara acordul proprietarului de teren telecomanda telecomanda Buna ziua, Doresc daca se poate un raspuns. Speta este urmatoarea: Un teren agricol de 2 ha, nu este arendat. Un fermier societate comerciala,, DDD,, fara ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract arenda mincinosul mincinosul buna ziua am un contract de arenda pe un teren cu o firma, pina la expirarea lui mai am 7 ani si doresc rezilierea acestuia. Am depus o cerere de reziliere ... (vezi toată discuția)